19. april 2019
Frederiksborgvej 199 og 201 i Roskilde blev begge handlet for over otte millioner kroner, hvorefter husene blev revet ned. Foto: Steen Østbjerg
Frederiksborgvej 199 og 201 i Roskilde blev begge handlet for over otte millioner kroner, hvorefter husene blev revet ned. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadigt flere villaer sælges til nedrivning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadigt flere villaer sælges til nedrivning
Roskilde - 31. marts 2018 kl. 06:47
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det hænder oftere og oftere, at boliger i Roskilde, som stadig kunne have mange årtier i sig, bliver solgt og revet ned.

Den tendens bekræftes af to af de store lokale ejendomsmæglere, Lokalbolig og Hensrik.

- Det er en tendens, der er stigende. Typisk i Himmelev og i vestkvarteret, men først og fremmest i Himmelev, der blev udbygget i 70'erne, siger ejendomsmægler Morten Nørby fra Lokalbolig i Hersegade til DAGBLADET Roskilde.

For nye ejere kan det nu betale sig at rive den type ejendomme ned og bygge nyt på grund af det lave renteniveau.

- Det er blevet klart mere udbredt de sidste to-tre år. Da jeg startede i 2009, var det meget få, der blev solgt og revet ned. Sådan er det ikke længere, og det hænger også sammen med, at det kan være svært at få indfriet sine forventninger som køber. Lige nu er der 350 ejendomme til salg i 4000 Roskilde, i 2009 var der 620, så udbuddet er blevet meget mindre, og det er blevet sværere at finde en bolig, der lever op til ens krav - og når det er så svært, må man løse det på en anden måde, siger ejendomsmægler Brian Hensrik fra Hensrik.

Byggesagsleder Jan Kurt Rendboe fra Roskilde Kommune bekræfter, at boligejere de seneste år er begyndt at rive ret dyre huse ned, som der ikke blev søgt om nedrivning af førhen. Han anslår, at der bliver revet 25 huse ned om året.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk