15. juli 2020
Der vil være spærring af jernbaneoverskæringerne i Gadstrup, Havdrup og Ll. Skensved i weekenden den 17.-20. maj. Foto: Anders Dall
Der vil være spærring af jernbaneoverskæringerne i Gadstrup, Havdrup og Ll. Skensved i weekenden den 17.-20. maj. Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig sporlukninger på Roskilde-Køge-banen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig sporlukninger på Roskilde-Køge-banen
Opdateret 01. maj 2019 kl. 11:36
Roskilde - 01. maj 2019 kl. 11:02
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Banedanmark har måttet udskyde det nye digitale signalsystem, som skal sikre bedre drift på banen mellem Roskilde og Køge til fjerde kvartal i år.

arrow Læs også: Sikkerhedsfejl udskyder nyt signal-system på Lille Syd

Men hvad betyder det i forhold til de mange lukninger af jernbaneoverskæringerne, beboerne i Gadstrup, Havdrup og Ll. Skensved oplever? De tre byer er alle delt af jernbanen. I Gadstrup er det specielt problematisk med lukningerne, for her skal man enten rundt om Havdrup eller Kamstrup/Vor Frue for at finde et andet sted at komme over banen. I Havdrup er det lidt lettere, men det er også problematisk i Ll. Skensved, hvor nærmeste mulighed for at krydse banen er tunnelen i Havdrup.

Banedanmark oplyser nu, at de udskyder de tests, der var planlagt til uge 18, 19 og 21. Men de fastholder testene i uge 20.

Det betyder helt konkret, at det ikke vil være muligt at krydse banen i tidsrummet fredag den 17. maj klokken et til lørdag den 18. maj klokken 9.30 og igen fra lørdag den 18. maj klokken 16.30 til mandag den 20. maj klokken seks.

- Vi ville rigtig gerne have afsluttet spærringerne og det bøvl, det giver for borgerne. Men vi hverken kan eller må sætte et system i drift med fejl i. Derfor har vi valgt at udskyde brugen af det nye digitale system, så fejlene kan nå at blive bragt i orden, siger direktør for signalsystemer i Banedanmark, Søren Boysen, i en pressemeddelelse.

De tests - og medfølgende spærringer - der udskydes kommer formentlig til at ligge i tre-fire weekender fra omkring august. Tidspunkterne har Banedanmark dog ikke endnu.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk