21. september 2021
Huslejen er for høj i Holmbom Sport, og omsætningen er for lav, så nu har ejeren besluttet at lukke butikken. Foto: Lars Ahn Pedersen
Huslejen er for høj i Holmbom Sport, og omsætningen er for lav, så nu har ejeren besluttet at lukke butikken. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sportsforretning lukker og slukker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sportsforretning lukker og slukker
Roskilde - 08. september 2021 kl. 12:58
Af Steen Østbjerg

Det er en æra, der slutter, når Holmbom Sport i Skomagergade lukker inden længe.

arrow Læs også: Sporty Outlet kaster håndklædet

Ophørsudslaget er begyndt, og når kalenderen viser 2022, vil det ikke længere være muligt at købe løbesko, træningsdragter og badedragter i forretningen, som har eksisteret i små 100 år.

Ejeren er Arne Dahl Storingaard, som også driver sportsforretninger i Køge og Ringsted, men det er alene forretningen i Roskilde, han har besluttet at lukke.

Det er der flere årsager til.
- Jeg er 71 år, og jeg kan ikke blive ved med at have tre butikker på én gang, og jeg har forsøgt at sælge forretningen i Roskilde, men det er ikke lykkedes. Faktum er, at vi ikke kan sælge noget i øjeblikket - det er simpelthen umuligt - og der er ingen, der vil købe en butik, der ikke kan sælge noget, siger Arne Storinggaard.

For stor husleje
Når regnestykket ikke hænger sammen i Holmbom Sport, skyldes det også, at udgifterne til husleje er høje.

Forretningen er på 1100 kvadratmeter fordelt på kælder og første sal.

Den har endda været endnu større, for da naboen på hjørnet af Karen Olsdatters Stræde, Imerco, flyttede til Ro's Torv, da butikscentret åbnede i 2003, overtog Holmbom Sport i en periode også dette lejemål og fik dermed 1600 kvadratmeter til rådighed.

Men i dag er selv 1100 kvadratmeter for meget, for plads koster.

- Vi har 545 kvadratmeter i Køge, og det passer lige i størrelsen, og huslejen i Roskilde er meget større, det siger sig selv, og butikken har slet ikke en omsætning, der kan bære den husleje. I mit sportsfirma er der underskud, og der er chance for, at det kan give overskud, hvis der er færre omkostninger og derfor giver det mening at fortsætte med de to andre butikker, siger Arne Storinggaard.

Butik med fire navne
Det er 26 år siden, han overtog forretningen.

- Jeg var kollega med Kaj Holmbom i mange år og købte forretningen af ham, da han blev gammel. Og reelt har forretningen fire navne. Mit firma hedder Sporty Sport, og så har forretningen været Intersport og nu Sport24 - men det har altid været Holmbom Sport, siger Arne Storinggaard.

Han har opsagt lejemålet pr. 31. december, og allerede nu er der ophørsudsalg med mærkbare afslag på varer, som ikke i forvejen er nedsat. Hvornår forretningen lukker, har han ikke besluttet.

- Det kommer an på, hvordan varesituationen er. Vi har et varelager, men det giver ingen mening at købe nye varer, når vi kører med nedsatte priser, siger Arne Storinggaard.

arrow Intersport-ejer om skifte: Jeg havde ikke andet valg
14. juni 2018 kl. 15:19 Opdateret: kl. 13:42
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk