20. november 2018
I retten rakte beviserne slet ikke til at få en kvindelig bilist dømt for at tale i telefon under kørsel. Fx blev der slet ikke fundet en telefon i bilens kabine. Foto: Katrine Wied
I retten rakte beviserne slet ikke til at få en kvindelig bilist dømt for at tale i telefon under kørsel. Fx blev der slet ikke fundet en telefon i bilens kabine. Foto: Katrine Wied
Foto: Katrine Wied
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spiste bolle mens hun kørte: Fik bøde for at tale i telefon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spiste bolle mens hun kørte: Fik bøde for at tale i telefon
Opdateret 28. januar 2018 kl. 09:10
Roskilde - 28. januar 2018 kl. 08:04
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lovens lange arm var tilsyneladende ikke udstyret med det skarpeste blik, da en politipatrulje var ude for at spotte bilister, der talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

På Københavnsvej ud for Shell spottede Dupont og Dupond en kvinde, som kom kørende i sin Fiat, og som - mente betjentene - ganske sikkert sad med sin mobiltelefon i hånden.

Betjentene standsede kvinden, som imidlertid afviste enhver snak om, at hun skulle have forbrudt sig mod loven.

På sædet ved siden af hende lå derimod en mørk grovbolle med ost, som hun havde taget flere bidder af, idet hun lige havde været til træning.

Bøden fik hun nu alligevel, men nægtede at betale, og så havnede sagen i retten

Her gentog kvinden - 33 år og fra Skælskør - at det måtte være bollen, betjentene havde set.

Hendes telefon lå i hendes taske med træningstøj, og den var så vidt hun huskede i bagagerummet eller placeret på gulvet bag hendes sæde, så hun kunne umuligt komme til at bruge den, så længe hun sad bag rattet.

En af betjentene forklarede dommeren, at der havde været en vognbane og et fortov imellem ham og kvinden, da han gjorde sin observation.

Han var sikker på, at det var en telefon, han så, men da de stoppede kvinden, havde han ikke set nogen telefon inde i bilen, og hverken han eller hans kollega havde fundet anledning til at lede efter en telefon.

Dommeren hæftede sig blandt andet ved, at betjenten ikke havde set kvinden holde »telefonen« oppe ved øret, men alene i en hånd, der hvilede på rattet - akkurat som kvinden også selv fortalte.

Sammenholdt med det faktum, at observationen blev gjort på en vis afstand, og at der ikke var en telefon i bilen, konkluderede dommeren, at der ikke var beviser for, at kvinden skulle have skyldig, og frifandt hende.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk