23. oktober 2019
Mads Hansens Kapel er et af de unge folkemusikbands, der spiller til folkemusikfesten Rødder, Fødder og Stemmer på Museumsøen i Roskilde den 8. august. Den nye fest afløser Roskilde Spillemandsstævne i et forsøg på at få fat i en yngre målgruppe. Foto: PR
gallery icon

Se billedserie

Mads Hansens Kapel er et af de unge folkemusikbands, der spiller til folkemusikfesten Rødder, Fødder og Stemmer på Museumsøen i Roskilde den 8. august. Den nye fest afløser Roskilde Spillemandsstævne i et forsøg på at få fat i en yngre målgruppe. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spillemandsstævne afløses af ny folkemusikfest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillemandsstævne afløses af ny folkemusikfest
Roskilde - 31. juli 2018 kl. 15:54
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 1976 har Roskilde Spillemandsstævne været en årligt tilbagevendende begivenhed, men sådan bliver det ikke i år. I stedet holdes en ny folkemusikfest Rødder, Fødder og Stemmer på Museumsøen og Roskilde Havn onsdag den 8. august.

arrow Læs også: De unge vil gerne bydes op til dans

- Vi syntes, vi var nødt til at prøve noget nyt. Vi var blevet for fastkørte i den gamle model, siger Mogens Toft Jensen, koordinator i den ny styregruppe, som sidste år fik overdraget tøjlerne fra folkene bag det gamle Roskilde Spillemandsstævne.

De seneste mange år har spillemandsstævnet været holdt fast i en af de første weekender i august med spil i Roskildes gader, fest på Østervangsskolen og buskspil i Folkeparken. Dårligt vejr førte dog til, at sidstnævnte som oftest i stedet fandt sted indendøre på Kildegården.

- Vi kan se, at der er mange unge, som er begyndt at spille folkemusik, men vi fik ikke fat i dem med spillemandsstævnet. Jeg er selv 65, og jeg var en af de yngste, som var med, så nu har vi valgt at gøre det på en helt anden måde, siger Mogens Toft Jensen, som selv tidligere har været med til at arrangere spillemandsstævnet.

Onsdag den 8. august blev valgt, fordi folkemusikforeningen Lirum Larum i forvejen har Museumsøen hver onsdag i sommermånederne, hvor der er Havnedans, der altid plejer at tiltrække mange mennesker. Havnedansen bliver for en enkelt aften udvidet med Rødder, Fødder og Stemmer, der har unge bands som Mads Hansens Kapel og Kødbykapellet på programmet, workshop for unge strygere, korsang, introduktion til nordiske danse, fortællinger, fællessang og jamsessions.

Programmet for den ny folkemusikfest kan ses på hjemmesiden www.rosrod.dk

arrow Video: Ny folkemusikfest blev danset godt i gang
09. august 2018 kl. 09:42 Opdateret: kl. 09:42

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk