22. september 2021
Fælleslejren er slut for de yngste spejdere, som vendte hjem onsdag aften, mens de ældste spejdere får et par dage mere på Bornholm. Her ses Bæverholdet fra Tune inden afrejsen.
gallery icon

Se billedserie

Fælleslejren er slut for de yngste spejdere, som vendte hjem onsdag aften, mens de ældste spejdere får et par dage mere på Bornholm. Her ses Bæverholdet fra Tune inden afrejsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejderlejr lakker mod enden: De første spejdere er allerede kommet hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejderlejr lakker mod enden: De første spejdere er allerede kommet hjem
Roskilde - 29. juli 2021 kl. 16:05

Man skal smede, mens jernet er varmt. Det var bogstavelig talt noget af det, som KFUM-spejderne fra Sct. Georgs Distrikt lærte på femtedagen af årets fælleslejr, der i år finder sted på spejdercenteret Rømeregård midt på Bornholm. Her er over 200 spejdere fra Jyllinge, Lejre, Karlslunde, Borup, Tune, Bramsnæs, Gundsø, Svogerslev og Roskilde samlet i denne uge.

arrow Læs også: Spejdere sluttede stor lejr af med at redde OL

Dagen igennem prøvede forskellige hold kræfter med smedjen, hvor de fandt ud af, hvor varmt jernet skal være, før det kan formes med hammer på ambolten, og de lærte også, at jernet ikke må overhedes, da det så bliver porøst og kan springe.

Andre var i køkkenet for at fremstille bolsjer med forskellig smag. Også her er rette temperatur afgørende for resultatet, så der skulle måles med termometer hele tiden.

Et hold lidt større spejdere havde overnattet ved Pederske Jagthytte og vandrede hjem, men for at gøre det lidt mere udfordrende valgte nogle af dem at gå de sidste fem kilometer med bind for øjnene, dog anført af en seende spejder, mens en gik strækningen baglæns.

Et andet hold var kørt til Dueodde for at bade, mens andre havde taget en kortere badetur til Gudhjem. Desuden havde et hold større spejdere besluttet at cykle til Østerlars for at se rundkirken, mens andre var på tur til Rytterknægten og Ekkodalen.

Onsdagen blev også dagen, hvor der blev taget afsked med de yngste af spejderne, hvis ophold i lejren er slut. De blev kørt i bus til Rønne og sejlede med færgen til Køge, hvor de ankom i aftes klokken 22.

Flere gav udtryk for, at de gerne var blevet i lejren lidt længere, men det er ikke nemt at ændre færgebilletter midt i den travle sommertid. De øvrige spejdere rejser først hjem på lørdag.

arrow Spejdere kom på eventyr
30. juli 2021 kl. 11:22 Opdateret: kl. 10:16
arrow Unge spejdere kom rundt på Bornholm
28. juli 2021 kl. 17:11 Opdateret: kl. 12:40
arrow Spejdere blev slået til riddere
27. juli 2021 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:05
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk