20. september 2021
Spejderne fra Sct. Georgs Distrikt sluttede dagen af med på at blive slået til Riddere af Rømeregården, der er den gård midt på Bornholm, hvor spejderlejren holdes.
gallery icon

Se billedserie

Spejderne fra Sct. Georgs Distrikt sluttede dagen af med på at blive slået til Riddere af Rømeregården, der er den gård midt på Bornholm, hvor spejderlejren holdes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spejdere blev slået til riddere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spejdere blev slået til riddere
Roskilde - 27. juli 2021 kl. 10:05

220 KFUM-spejdere fra Sct. Georgs Distrikt kan nu kalde sig Riddere af Rømeregård efter endnu en dag på fælleslejren på Bornholm. Sct. Georgs Distrikt dækker Roskilde-området, og spejderne kommer fra Jyllinge, Lejre, Karlslunde, Borup, Tune, Bramsnæs, Gundsø, Svogerslev og Roskilde. De er i denne uge samlet på Rømeregård midt på Bornholm, hvor de forskellige grupper er godt i gang med at lære hinanden at kende.

arrow Læs også: Spejdere sluttede stor lejr af med at redde OL

Mandagens tema var »Korsridderne«, og dagen blev brugt på at oplære de unge i middelalderens dyder, hvad enten det gjaldt indbyrdes respekt og omgangsformer eller i at opnå færdigheder som veluddannede samfundstjenere.

Temaet var valgt, fordi ridderne havde meget de samme værdier, som spejderne har, for eksempel at beskytte og tage de svage i forsvar, finde egne styrker og lære at arbejde sammen. Spejderne lærte også om planter og hvilke der kan spises, samt hvad datidens munke brugte dem til, og om hvordan dyrene skal behandles med respekt.

Til gengæld har spejderne ingen planer om at drage på korstog, for deres retfærdighedssans og rummelighed over for dem, som er anderledes, gør det svært at forstå meningen med at drage i krig mod nogle, bare fordi de havde en anden tro end dem selv.

Om aftenen var der fælles banket, og det hele blev rundet af med en bålfest, hvor alle i samlet flok blev slået til Riddere af Rømeregård, så de fortsat kan blive inspireret til at hjælpe til og vise godt ridderskab og fællesskab i lejren.

arrow Spejdere kom på eventyr
30. juli 2021 kl. 11:22 Opdateret: kl. 10:16
arrow Unge spejdere kom rundt på Bornholm
28. juli 2021 kl. 17:11 Opdateret: kl. 12:40
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk