21. april 2019
Den populære klippekortordning, hvor beboere på kommunens plejecentre og borgere, som får hjemmehjælp, kan bruge et klip hver uge på aktiviteter, der går ud over plejepersonalets opgaver, risikerer at lukke. Det falder ikke i god jord hos Ældre Sagen og Ældrerådet i Roskilde. Foto: Mik
Den populære klippekortordning, hvor beboere på kommunens plejecentre og borgere, som får hjemmehjælp, kan bruge et klip hver uge på aktiviteter, der går ud over plejepersonalets opgaver, risikerer at lukke. Det falder ikke i god jord hos Ældre Sagen og Ældrerådet i Roskilde. Foto: Mik
Foto: Foto: Christian Mikkelsen(Mik.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spareforslag: Nedlæg klippekortordning på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spareforslag: Nedlæg klippekortordning på plejehjem
Roskilde - 09. august 2018 kl. 12:43
Af Sophus Zarrs Soelberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en ny analyse foreslår forvaltningen i Roskilde Kommune og konsulentvirksomheden KLK, at man sløjfer den populære klippekortordning på byens plejehjem og halverer ordningen for borgere, der modtager hjemmepleje.

arrow Læs også: Spareforslag: Luk Plejecenter Astersvej

Forslaget møder allerede nu skarp kritik fra Marie Jørgensen, der er formand for Ældrerådet i Roskilde Kommune.

- Vi synes absolut ikke, at det er en god ide. Ordningen giver rigtig meget livskvalitet, og beboerne på plejecentrene er rigtig glade for den, siger hun.

Med klippekortordningen kan beboere på byens plejecentre og ældre, der modtager hjemmepleje hver uge få omkring en times ekstra hjælp og støtte, som de selv kan være med til at bestemme, hvad skal gå til. Det kan være en gåtur eller lidt selskab, der går ud over, hvad plejepersonalet ellers har tid til, ligesom det kan være assistance under en tur til lægen.

Borgmester Joy Mogensen (S) forklarer, at spareforslagene fra den nye analyse er et oplæg til budgetforhandlingerne, der skal finde sted i løbet af de næste par måneder. Selv om det ikke ligger fast, hvordan borgmesterens parti forholder sig til de fremlagte spareforslag, tør Joy Mogensen allerede nu godt at love, at forslaget om at sløjfe klippekortordningen ikke bliver en del af hendes oplæg til budgetforhandlingerne.

- Analyserne er en gennemgang af alt det, som vi kan spare på i kommunen. Analysernes forslag bliver kun gennemført, hvis de bliver taget op til forhandlingerne, og lige det her forslag vil jeg i hvert ikke tage op, men det kan være, at andre gør det, siger hun.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde torsdag den 9. august. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk