22. oktober 2021
Billede
Foto: Kim Rasmussen$RETURN$$RETURN$
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spadestik på RUC'sk maner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spadestik på RUC'sk maner
Opdateret 11. februar 2013 kl. 13:51
Roskilde - 10. februar 2013 kl. 06:38
Af Helle Eriksen

Roskilde: Der blev taget ikke bare et, men hele seks spadestik, da byggeriet af Roskilde Universitets nye laboratoriebygning fredag skulle skydes i gang officielt. Og det var måske for netop at understrege nogle af tankerne bag byggeriet, at så mange stak spaden i jorden. Med den nye bygning bliver det nemlig muligt at styrke samarbejdet på tværs af fagområderne, og der bliver mulighed for endnu større vidensudveksling studerende og undervisere imellem.

- Både forskere og studerende kommer tættere på hinanden, fordi laboratorier og undervisningslokaler ligger samme sted. Hidtil har lokalerne ligget mere adspredt, men her bliver der mulighed for at gå lige fra laboratorium til undervisningslokale eller opholdsrum, lød det fra Roskilde Universitets rektor Ib Poulsen.

Byggeriet koster 125 millioner kroner og kommer til at rumme et laboratorium i topklasse. Med 5500 splinternye faciliteter i smørhullet af campus er håbet, at Roskilde Universitet kan tiltrække endnu flere forskere og studerende til naturvidenskabelige studier. De seks første spadestik fredag var ikke helt de første af slagsen, kunne Jan Rasmussen fra Bygningsstyrelsen afsløre.

Der er vel taget omkring 100.000 spadestik allerede, og bygningen forventes at være klar til brug i sommeren næste år. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk