23. oktober 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Solum har aldrig opfyldt betingelser for godkendelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Solum har aldrig opfyldt betingelser for godkendelse
Roskilde - 10. november 2020 kl. 12:51
Af Steen Østbjerg

På intet tidspunkt har Solum opfyldt vilkårene for at tage den miljøgodkendelse i brug, som Roskilde Kommune udstedte i 2017.

arrow Læs også: Vulkanen bliver ved med at overraske

Det fremgår af den redegørelse, som Roskilde Brandvæsen har lavet om forholdene på Solum - en redegørelse, som klima- og miljøudvalget blev præsenteret for i dag.

Miljøgodkendelsen er dateret den 15. september 2017. Den giver Solum Roskilde A/S lov til at drive modtageanlæg for erhvervsaffald og komposteringsanlæg, men før miljøgodkendelsen kan tages i brug, er det en forudsætning, at virksomheden sørger for at indhente andre fornødne tilladelser og godkendelser, herunder fra brandmyndighederne, men Roskilde Brandvæsen - dengang Østsjællands Beredskab - har aldrig givet en sådan tilladelse.

Beredskabsplan fra 2015

Brandvæsnet redegør for, at det allerede i januar 2016 gjorde både Solum og kommunens miljøafdeling opmærksom på, at der som følge af en ny miljøgodkendelse til Solum skulle laves en revideret beredskabsplan. Men virksomheden fremsendte ingen revideret plan.

Brandvæsnet rykkede for det i januar 2018, men ingenting skete. Den seneste beredskabsplan, som brandvæsnet har modtaget fra Solum, er fra 2015, dvs. før den seneste miljøgodkendelse.

Grænse blev passeret

At brandvæsnet skal give tilladelse, er et krav, så snart der er et oplag af brændbart affald, som er større end 1000 kubikmeter.

Når et oplag passerer denne grænse, skal det leve op til visse krav.

For eksempel skal det deles op i enheder, som tager hensyn til beredskabets slukningsmateriel, og enhederne skal være placeret med en passende afstand, som minimerer riskoen for, at en eventuel brand vil brede sig.

I redegørelsen slås fast, at Solum skulle have ansøgt om tilladelse efter beredskabsloven, hvorefter brandvæsnet skulle have udstedt en tilladelse.

Ingen af delene er sket.

Har udstedt et påbud

Redegørelsen fastslår også, at »arealet og højden på oplagene af brændbart affald har været og er væsentligt større end de i Beredskabsstyrelsens vejledning angivne anbefalinger. Størrelsen af oplaget har medført, at det ikke har været muligt at etablere standsningslinjer og dermed begrænse brandens udbredelse.«

På den baggrund udstedte Roskilde Brandvæsen den 14. oktober et påbud til Solum om at lovliggøre forholdene.

arrow Efter vulkanbrand: Virksomhed bliver meldt til politiet
18. november 2020 kl. 12:48 Opdateret: kl. 14:43
arrow S: Har vi givet Solum for lang line?
13. oktober 2020 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:03
arrow Solums affaldsbjerge er dobbelt så høje som tilladt
13. oktober 2020 kl. 12:36 Opdateret: kl. 12:36
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk