4. august 2021
Smitteniveauet er dalet i Roskilde, ikke mindst i Dåstrup Sogn som tirsdag nærmede sig lukningsniveau. Foto: Kenn Thomsen
Smitteniveauet er dalet i Roskilde, ikke mindst i Dåstrup Sogn som tirsdag nærmede sig lukningsniveau. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sognelukning ser ud til at være afværget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sognelukning ser ud til at være afværget
Roskilde - 19. maj 2021 kl. 15:00
Af Kristian Jørgensen

En nedlukning var faretruende nær i Dåstrup Sogn tirsdag, hvor to ud af tre smittegrænser var overskredet, men sognebørnene ser ud til at have oppet sig. I hvert fald viser onsdagens tal en betydelig forbedring, så ingen af myndighedernes røde coronagrænser nu er overskredet.

arrow Læs også: Præst i et rødt og et hvidt sogn: - En mærkelig situation

Incidens er faldet betydeligt til 307 (grænsen er 500), og positivprocenten er dalet fra over 3 til 1,75. Antal nye smittede den seneste uge er nede på 5.

Storsogne over en grænse

For Roskilde Kommune som helhed er smitteniveaet dalet en anelse ifølge den daglige opdatering fra Statens Serum Institut. Incidensen er faldet fra 179,9 til 168,5, og kommunen er faldet en enkelt plads til nummer 21 på listen over smitteniveau i kommunerne.

På sogneniveau er Roskilde hårdest ramt i Dåstrup, i Roskilde by og Vindinge, uden der nu er overhængende fare for nedlukning.

I Roskilde Domsogn og Søndre Sogn er antallet af nye smittede oppe på henholdsvis 45 og 20. Dermed har de krydset en af de tre nedlukningsgrænser, men fordi det er meget befolkede sogne, har de stadig langt til en incidens på over 500 smittede ud af 100.000 indbyggere og en positivprocent på over 2,5 (andel smittede af testede personer).

Vindinge har kommunens højeste incidens på 347.

Sognene Ørsted og Kirkerup er helt uden (registreret) smitte. Det er henholdvis kommunens mindste og tredjemindste sogn med kun 398 og 744 indbyggere.

arrow Smittestigning: Ny aldersgruppe er hårdest ramt
17. maj 2021 kl. 13:43 Opdateret: kl. 14:18
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk