4. juni 2020
Snoldelev Sogn har i flere hundrede år været i pastorat med Tune Sogn. Den tid kan snart være forbi. Menighedsrådene for de to sogne har bedt biskop Peter Fischer-Møller om at blive skilt. Foto: Kim Rasmussen
Snoldelev Sogn har i flere hundrede år været i pastorat med Tune Sogn. Den tid kan snart være forbi. Menighedsrådene for de to sogne har bedt biskop Peter Fischer-Møller om at blive skilt. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sogne vil skilles efter flere hundrede år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sogne vil skilles efter flere hundrede år
Roskilde - 23. januar 2020 kl. 13:07
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I flere hundrede år har Snoldelev Sogn og Tune Sogn hængt sammen, men nu skal det være slut. De to menighedsråd har indstillet til biskop Peter Fischer-Møller, at de gerne vil opløse samarbejdet.

arrow Læs også: Snoldelev indgår ægteskab med Gadstrup

Tune har vokset sig så stor, at byen kan klare sig selv i forhold til præst og kirkelige handlinger. Samtidig ligger de to mindre byer i hver deres provsti, og det giver indimellem nogle udfordringer. Snoldelev Sogn hører til Roskilde Domprovsti, mens Tune Sogn er en del af Greve-Solrød Provsti. Kirkeministeriet oplyser, at 15 pastorater i Danmark har denne problematik.

- Det er lidt specielt for præsterne, som dermed har to chefer. Det store problem er, at vi i Snoldelev mister noget, hvis vi ikke kan have en præst boende, siger formand for menighedsrådet i Snoldelev, Johannes Woller.

Der er flere løsninger for Snoldelev, blandt andet at dele præst med Gadstrup Sogn, og det bliver op til biskop Peter Fischer-Møller at beslutte, hvordan fremtiden bliver for Snoldelev Sogn.

arrow Snoldelev Sogn går en ny fremtid i møde
23. januar 2020 kl. 14:21 Opdateret: kl. 13:17
arrow Ny præst blev først døbt som 20-årig
26. maj 2018 kl. 07:58 Opdateret: kl. 16:49
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk