1. marts 2021
Snoldelev Sogn har i flere hundrede år været i pastorat med Tune Sogn. Den tid kan snart være forbi. Menighedsrådene for de to sogne har bedt biskop Peter Fischer-Møller om at blive skilt. Foto: Kim Rasmussen
Snoldelev Sogn har i flere hundrede år været i pastorat med Tune Sogn. Den tid kan snart være forbi. Menighedsrådene for de to sogne har bedt biskop Peter Fischer-Møller om at blive skilt. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sogne vil skilles efter flere hundrede år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sogne vil skilles efter flere hundrede år
Roskilde - 23. januar 2020 kl. 13:07
Af Britt Nielsen

I flere hundrede år har Snoldelev Sogn og Tune Sogn hængt sammen, men nu skal det være slut. De to menighedsråd har indstillet til biskop Peter Fischer-Møller, at de gerne vil opløse samarbejdet.

arrow Læs også: Menighedsrådsvalg: To sogne bliver til ét

Tune har vokset sig så stor, at byen kan klare sig selv i forhold til præst og kirkelige handlinger. Samtidig ligger de to mindre byer i hver deres provsti, og det giver indimellem nogle udfordringer. Snoldelev Sogn hører til Roskilde Domprovsti, mens Tune Sogn er en del af Greve-Solrød Provsti. Kirkeministeriet oplyser, at 15 pastorater i Danmark har denne problematik.

- Det er lidt specielt for præsterne, som dermed har to chefer. Det store problem er, at vi i Snoldelev mister noget, hvis vi ikke kan have en præst boende, siger formand for menighedsrådet i Snoldelev, Johannes Woller.

Der er flere løsninger for Snoldelev, blandt andet at dele præst med Gadstrup Sogn, og det bliver op til biskop Peter Fischer-Møller at beslutte, hvordan fremtiden bliver for Snoldelev Sogn.

arrow Snoldelev indgår ægteskab med Gadstrup
09. maj 2020 kl. 07:51 Opdateret: kl. 15:50
arrow Snoldelev Sogn går en ny fremtid i møde
23. januar 2020 kl. 14:21 Opdateret: kl. 13:17
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk