23. april 2021
Klostermarksskolen har nu sendt hele 18 klasser hjem på grund af coronasmitte. Det er mere end halvdelen af skolen, men det har ikke været på tale at lukke hele skolen ned. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Klostermarksskolen har nu sendt hele 18 klasser hjem på grund af coronasmitte. Det er mere end halvdelen af skolen, men det har ikke været på tale at lukke hele skolen ned. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitteudbrud: 18 klasser sendt hjem fra skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitteudbrud: 18 klasser sendt hjem fra skole
Opdateret 10. september 2020 kl. 11:59
Roskilde - 10. september 2020 kl. 10:52
Af Kristian Jørgensen

Coronasmitten på Klostermarksskolen har taget en dramatisk udvikling, siden Roskilde Kommune meddelte, at en enkelt klasse på skolen var sendt hjem.

arrow Læs også: Alle klasser er tilbage efter massehjemsendelse

Det første smittetilfælde blev konstateret fredag, men nu har smitten spredt sig, så 18 ud af 32 klasser er sendt hjem.

Det er alle 1. klasser, 2. klasser, 4. klasser, 6. klasser og 7. klasser samt en enkelt 8. klasse, der er sendt hjem. De modtager nu fjernundervisning, til de er testet negative og er raske, så de kan vende tilbage i skole.

Også nogle forældre til elever på skolen er smittet.

Skoleleder Pernille Bøss ved ikke, hvordan smitten er opstået, men det har ikke været på tale at sende hele skolen hjem. Beslutningen om hjemsendelserne er taget ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger og i samarbejde med forvaltningen.

Resten af skolen fortsætter hverdagen på bedste beskub.

- Vi fortsætter, som vi plejer at gøre, og er meget opmærksomme på, at man bliver hjemme, hvis man har symptomer, og vi overholder anbefalingerne for afstand og hygiejne, siger Pernille Bøss.

10 lærere er hjemsendt for at blive testet, men de kan godt fjernundervise, da de ikke er syge. Alt i alt mener skolelederen, at skoledagen trods coronaudbruddet foregår stille og roligt.

- Vi finder ind i det, og det går faktisk udmærket, siger hun.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk