23. november 2017
Roskilde Festival 2016 indbragte samlet set 20,4 millioner kroner til de foreninger, virksomheder og organisationer, der arbejdede på festivalen. Her er det Lejre FC?s bod. Foto: Anders Ole Olsen
Roskilde Festival 2016 indbragte samlet set 20,4 millioner kroner til de foreninger, virksomheder og organisationer, der arbejdede på festivalen. Her er det Lejre FC?s bod. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skrappe økokrav gavner festivaloverskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skrappe økokrav gavner festivaloverskud
Roskilde - 20. marts 2017 kl. 13:09
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med et plus på 20,4 millioner kroner fik foreningerne på Roskilde Festival i 2016 et mindre overskud end de to foregående år.

arrow Læs også: Ikke alle boder når festivalens øko-krav

Det kunne kædes sammen med, at festivalen har skruet op for økologikravene og dermed hævet omkostningerne. Det afviser festivalen dog.

- I to år i træk har vi kigget på regnskabet for boderne for at se, om der er en sammenhæng, og vi har ikke kunne finde den hverken positivt eller negativt. Vi er helt med på, at økologiske varer kan være dyrere at købe, men der er åbenbart andre faktorer, der spiller ind på, hvilket overskud den enkelte bod kan skabe, siger festivaldirektør Signe Lopdrup.

Tværtimod mener hun, at økologien spiller ind på, at overskuddet til foreningerne generelt har fundet et højere leje med de sidste tre år som de tre bedste nogensinde.

- Vi har arbejdet med hele denne her økologiomlægning ude på pladsen, og vi er klar over, at den også har været mødt med udfordringer for de handlende. Samtidig tror vi, det betyder, at kvaliteten i boderne generelt er steget, og at det afspejles i den stigende omsætning vi ser, siger Signe Lopdrup.

arrow Foreninger går gerne efter 90 procent økologi
02. juli 2016 kl. 16:20 Opdateret: kl. 19:43
arrow Festivalens økologikrav presser foreninger
04. juli 2015 kl. 10:29 Opdateret: kl. 17:37
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk