2. august 2021
En ny rapport fra DTU viser at en stor del af de familier som blev oversvømmet i 2013 - og endnu lever uden sikring - har oplevet psykisk problemer siden. Foto: Tomas Olsen
En ny rapport fra DTU viser at en stor del af de familier som blev oversvømmet i 2013 - og endnu lever uden sikring - har oplevet psykisk problemer siden. Foto: Tomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skræmmende rapport: Det har store menneskelige konsekvenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skræmmende rapport: Det har store menneskelige konsekvenser
Roskilde - 29. maj 2020 kl. 08:48
Af Lars Kimer

PTSD, stress og angst, stor egenbetaling for at komme tilbage til eget hjem og mange tabte arbejdsdage.

arrow Læs også: Denne skurvogn vækker stor glæde: Efter 17 måneder kom håndværkerne igen

En ny undersøgelse fra DTU forsøger for første gang at kortlægge de bredere konsekvenser ved oversvømmelser i Danmark. Undersøgelsen er lavet på baggrund af spørgeskemaer sendt ud til familier i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg, som blev berørt af oversvømmelserne, der kom i kølvandet på stormen Bodil tilbage i december 2013.

Over en tredjedel af de familier, som har svaret, fortæller om angst, stress, søvnproblemer, koncentrationsbesvær og belastningsreaktioner.

- På det generelle plan viser undersøgelsen, at langt flere kystsikringsprojekter vil være økonomisk rentable at gennemføre, fordi vi nu kan se, hvor store konsekvenser det har at blive oversvømmet. Det er ikke nok at opgøre, hvad det har kostet samfundet i udbetalinger til genopbygning af folks ejendomme. I Jyllinge Nordmark har Stormrådet indtil nu udbetalt erstatning på 160 millioner kroner, men en kystsikring koster kun 60 millioner kroner. Læg dertil, at vi slet ikke har viden om for eksempel de menneskelige konsekvenser, så bliver samfundets regning samlet set endnu større. Hvad koster det fx samfundet, at en familie rammes af stress, angst og PTSD? siger en af forfatterne, professor i klima og økonomi Kirsten Halsnæs fra DTU.

I rapporten kan man læse, at 47 procent af de familier, som har svaret på undersøgelsen, har været ramt af stress, 45 procent har oplevet søvnproblemer, angst har ramt 29 procent af familierne, og PTSD er blevet noget, 16 procent af familierne har fået inden for døren.

arrow 2401 dage siden stormflod: Byrådet vedtager endelig kystsikring
02. juli 2020 kl. 17:40 Opdateret: kl. 17:57
arrow Syv millioner mere: Ekstraudgift overrasker digelag
25. juni 2020 kl. 13:27 Opdateret: kl. 13:17
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk