17. april 2021
Erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank i Roskilde har taget initiativ til Roskilde Erhvervspris, hvor Dankbar og Randi Tang Nielsen er blandt de første, som er blevet indstillet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank i Roskilde har taget initiativ til Roskilde Erhvervspris, hvor Dankbar og Randi Tang Nielsen er blandt de første, som er blevet indstillet. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoletilbud kan vinde erhvervspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoletilbud kan vinde erhvervspris
Roskilde - 07. marts 2018 kl. 13:32
Af Lars Ahn Pedersen

Der er mange, som kender Dankbar i Trekroner uden at vide det. Dankbar er først og fremmest en konsulentvirksomhed, der arbejder med sårbare og psykisk syge børn og unge, så de gerne bliver i stand til at tage vare på deres egen udvikling.

arrow Læs også: Køreskolen der blev til noget helt andet

Umiddelbart lyder det ikke som en kandidat til en erhvervspris eller noget, man vil forbinde med det traditionelle erhvervsliv, men ikke desto mindre er Dankbar sammen med CP i Viby de første, der er blevet indstillet til Roskilde Erhvervspris.

Det skyldes ikke mindst virksomhedens leder og stifter Randi Tang Nielsen, som har sørget for, at Dankbar både driver livsstilsforretningen Zusammen og den populære Café Freunde i Trekroner. Sidstnævnte er kendt langt ud over Trekroners grænser og tiltrækker ifølge Randi Tang Nielsen kunder helt fra København.

Faktisk er der kommet så meget gang i forretningen i caféen, at der til sommer åbner et cateringkøkken i en nabobygning - der hvor Trekroner Lægehus og en ny Sushi 2500-filial også skal flytte ind - så Freunde kan levere op til 800 kuverter fremover.

Zusammen har Randi Tang Nielsen til gengæld nærmest på trods, fordi hun af sine økonomiske rådgivere hele tiden får at vide, at den slags butikker er sikre underskudsforretninger.

- Så mit mål er bare, at den går i nul. Til gengæld giver butikken en masse arbejdsstationer, siger hun.

Og det er grunden til, at et undervisningstilbud overhovedet driver en butik og en café. Randi Tang Nielsen tror på værdien af praktisk erfaring, og når hun spurgte de unge piger, hvad de kunne have lyst til at lave, svarede mange af dem, at de godt kunne tænke sig at arbejde i en tøjbutik.

Men frem for at skulle i gang med at overtale diverse butikker til at ansætte unge, som kommer med mange skoleskift og diagnoser i rygsækken, var det lettere at åbne sin egen butik, hvor personalet er forberedt på opgaven.

- Man er nødt til at være et rummeligt menneske for at være hos Dankbar. Det siger jeg til alle ved ansættelsessamtalen, siger Randi Tang Nielsen.

Café Freunde kører efter samme princip og har unge fra Dankbar i personalet sammen med almindeligt ansatte kokke og tjenere. Derudover arbejder der syriske flygtninge i køkkenet, og Randi Tang Nielsen siger også ja til fleksjobbere og folk i sprogpraktik og arbejdsprøvning. Så det er ikke så underligt, at Dankbar sidste år blev den første modtager af Roskilde Kommunes CSR-pris, der giver til socialt ansvarlige virksomheder.

- Vi skilter ikke med Dankbar i Zusammen og Café Freunde, fordi der let kan gå følelsesporno i det, men det er det, jeg brænder for. Jeg ønsker at give børn og unge muligheder, siger hun.

arrow It-supportere måtte sige farvel til kunder for at kunne vokse
17. oktober 2018 kl. 15:53 Opdateret: kl. 13:19
arrow Roskilde har atter en erhvervspris
30. maj 2018 kl. 15:00 Opdateret: kl. 09:23
arrow Sådan kom Roskilde-arkitekter til at bide skeer med de store
15. maj 2018 kl. 13:46 Opdateret: kl. 12:27
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk