26. marts 2019
Evan Lynnerup (V) forsvarer, hvorfor Venstre er gået med i det budgetforlig, som vil lægge de to skoler i Jyllinge sammen. - Der er to muligheder. Alternativet er, at I går hjem og laver nogle flere børn, siger Evan Lynnerup. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Evan Lynnerup (V) forsvarer, hvorfor Venstre er gået med i det budgetforlig, som vil lægge de to skoler i Jyllinge sammen. - Der er to muligheder. Alternativet er, at I går hjem og laver nogle flere børn, siger Evan Lynnerup. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolestruktur: Forældre i Jyllinge tror ikke på prognoserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolestruktur: Forældre i Jyllinge tror ikke på prognoserne
Roskilde - 14. september 2018 kl. 13:52
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lige nu mangler der ikke børn til Jyllinges skoler, men det kommer der til i de kommende år. Derfor har politikerne lagt op til, at Jyllinge Skole og Baunehøjskolen bliver lagt sammen, så der er to skoler, men kun et skoledistrikt og en skolebestyrelse.

arrow Læs også: Uklarheder om lederstop på to skoler

Men mange forældre i Jyllinge tvivler på, at børnetallet falder så drastisk. Det er tydeligt, da 13 grupper fortæller, hvad de har talt om til dialogmødet på Jyllinge Skole torsdag aften.

I hovedparten af grupperne er prognoserne blevet diskuteret.

- I min gruppe er der blevet sagt, at flere tør få flere børn, når der kommer diger, siger Evan Lynnerup (V), mens andre grupper nævner, at der bliver bygget mere end 200 boliger ved Rema 1000 i de kommende år, og her vil der flytte børnefamilier ind.

Borgmester Joy Mogensen (S) har til at begynde med remset fakta op. Kommunen kommer til at bruge flere penge på ældre og socialt udsatte i de kommende år, og denne gang kan kommunen ikke holde skoleområdet fri for besparelser.

Mikrofonen skratter og bliver hurtigt droppet, mens Joy Mogensen prøver på helt pædagogisk vis at forklare de forskellige scenarier for de to skoler i Jyllinge på nogle plancher, og hvem der bliver mest berørt at ændringerne.

Alle byudviklingsplaner er talt med i prognoserne. Her sker der nogle udsving i børnetallet, og derfor skal de to skoler have et tættere samarbejde.

Generelt er der flere elever på de ældste klassetrin end i de yngste. Eksempelvis er der i de ældste klasser fire spor på eksempelvis Jyllinge Skole, mens der kun er to spor i de mindste klasser.

Hvis man ser samlet på de to skoler, vil der i løbet af fire år forsvinde 11 klasser i Jyllinge, når de ældre elever forlader folkeskolerne, mens der i de yngste klasser ikke er lige så mange spor.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde fredag den 14. september. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Skoler mister deres ledere op til sammenlægning
20. december 2018 kl. 13:03 Opdateret: kl. 12:31
arrow Stadig bekymring over skolesammenlægning: - Det er ansvarsløst
30. oktober 2018 kl. 18:31 Opdateret: kl. 13:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk