19. august 2019
Foto: Jens Villemoes
Foto: Jens Villemoes
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skolesammenlægning i Viby udskyder cykelsti i Gadstrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolesammenlægning i Viby udskyder cykelsti i Gadstrup
Opdateret 14. marts 2019 kl. 11:14
Roskilde - 14. marts 2019 kl. 10:51
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skolesammenlægningen i Viby får nu konsekvenser i Gadstrup.

Der var nemlig lagt op til, at plan- og teknikudvalget skulle bruge fire millioner kroner i år på en cykelsti fra Gadstrup til Ramsølille, når det besluttede, hvordan årets penge til cyklisme, mobilitet og trafik skulle bruges. Udvalget har valgt at udskyde hele beslutningen om alle midlerne igen, og det skydes skolesammenlægningen i Viby.

- Vi bliver nødt til at se på det her igen, for skolesammenlægningen i Viby giver nogle akutte udfordringer for mange skolebørn, siger formand for udvalget Tomas Breddam (S).

Med skolesammenlægningen i Viby skal en masse børn - med mindre forældrene kører dem i bil - cykle gennem Dalen, under viadukten, forbi Tofthøjvej og videre forbi Parkvej for at komme i skole på Peder Syv Skolen, hvor områdets yngste elever efter planen skal gå i skole.

- Vi taler potentielt 160 cyklende indskolingsbørn. Vi er bekendt med, at den dobbeltrettede cykelsti fra viadukten og til Peder Syv Skolen kan forårsage farlige situationer, og dem skal vi have gjort noget ved, nu hvor antallet af potentielle cyklister øges så markant, siger Tomas Breddam.

Om den udskudte cykelsti i Gadstrup siger han.

- Med stor respekt for de ønsker og argumenter, der er for en cykelsti mellem Gadstrup og Ramsølille, så har vi bare fået os et akut problem i Viby, hvor vi har væsentligt flere cyklister, end der er mellem Ramsølille og Gadstrup. Jeg håber, vi en anden gang kan finde penge til en løsning mellem de to byer, siger Tomas Breddam.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk