22. oktober 2018
Indeklimaet halter på otte skoler, og det vil tage 10 år at rette op på det med den nuværende plan. Det nye byråd kan vælge at fremskynde processen, men det kræver prioritering. Foto: Kim Rasmussen
Indeklimaet halter på otte skoler, og det vil tage 10 år at rette op på det med den nuværende plan. Det nye byråd kan vælge at fremskynde processen, men det kræver prioritering. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler må vente 10 år på at få renset luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler må vente 10 år på at få renset luften
Roskilde - 06. december 2017 kl. 12:38
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

10 millioner kroner om året rækker ikke langt, når det handler om at sikre skoleelever et tåleligt indeklima.

Otte skoler i Roskilde Kommune døjer med dårlig luft i klasselokalerne, og med den nuværende plan vil der gå 10 år, før der er rettet op på problemerne.

Da problemet blev dokumenteret i 2015, fik skolerne besked på at lufte mere ud, men det har ikke været nok til at få co2-niveauet ned på et acceptabelt niveau.

67,5 millioner kroner lyder budet på, hvad det vil koste at få ventilation på alle skoler, og skole- og børneudvalget vil nu have forberedt en sag på, hvordan man kan fremskynde processen.

Andre behov trænger sig dog også på, og der er allerede en plan for at få ventilation på de mest trængende skoler i de kommende år.

- Vi skal lige have lidt is i maven. Hvis vi kan komme hurtigere igennem, vil det være dejligt, men nu synes jeg, vi skal holde fast i den plan, vi har lavet, siger skole- og børneudvalgsformand Claus Larsen (S).

Venstres Jette Tjørnelund mener, at det skal gå mindst dobbelt så hurtigt med ventilationen, så alle skoler kommer i mål inden for tre til fem år.

- Det er en benhård prioritering, men indeklimaet er utrolig vigtigt, fordi vi ved, at det påvirker børns indlæring, siger hun.

Artiklen er en forkortet version af en artikel bragt i DAGBLADET Roskilde onsdag den 6. december. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk