20. marts 2019
Omkring 30 elever fra Slangerup skulle tirsdag formiddag til rapworkshop ved Ragnarock for at lave deres egen raptekst. Underviser Christian Mauricio Carlsen er museumsvært på Ragnarock og har selv rappet i 10 år. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Omkring 30 elever fra Slangerup skulle tirsdag formiddag til rapworkshop ved Ragnarock for at lave deres egen raptekst. Underviser Christian Mauricio Carlsen er museumsvært på Ragnarock og har selv rappet i 10 år. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoler er nede med rap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoler er nede med rap
Roskilde - 19. september 2018 kl. 15:31
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rapworkshoppen »Kreativ med ord« på Ragnarock er blevet mere og mere populær. Siden august er det kulmineret med bookinger.

Siden august har rapworkshoppen »Kreativ med ord« på Ragnarock i Musicion mere end fordoblet antallet af bookinger fra skoler. Det er over alt forventning for initiativtager og museumsvært på Ragnarock, Christian Mauricio Carlsen, der selv har rappet i 10 år.

- Min telefon bliver kimet ned for tiden. Siden august har vi haft omkring 50 bookinger på workshoppen fordelt ud over det næste halve år. Før lå vi på omkring de 20, så det er helt fantastisk. Årsagen ligger i, at lærerne virkelig kan se en udvikling hos eleverne og dermed anbefaler det til andre skoler. Vi er også selv blevet bedre til at promovere workshoppen, siger Christian Mauricio Carlsen.

Workshoppen handler nemlig om meget mere end at skrive raptekster.

- Jeg ville gerne bidrage med en anderledes form for undervisning og vise nye måder at kunne lege med sproget på. Hiphop er noget af det mest aktuelle for unge, derfor giver det også god mening at inddrage det i deres undervisning. Det handler om at ryste folk sammen og lade de unge komme ud af deres tryghedszone og bryde nogle grænser hos dem. Det gør man bestemt, når man skal rappe foran sine klassekammerater, siger han.

Workshoppen er for 7.-10. klasser, samt elever der går i på 1.-3. årgang af en ungdomsuddannelse.

Workshoppen varer to timer og kan bookes tirsdage, torsdage og fredage.

Christian Mauricio Carlsen står også for freestylekonkurrencen Wombattles, der holdes i Ragnarocks café.

Næste gang er på fredag den 21. september fra klokken 19 til 22.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk