18. januar 2019
Mark Jensen flyttede til Roskilde, da han blev skoleinspektør på Østervangsskolen, der blev indviet i 1968. Gennem alle årene har han boet få hundrede meter fra skolen, og han har nydt, at han kunne gå til arbejde langs skovbrynet. I dag går han stadig ture på stien. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Mark Jensen flyttede til Roskilde, da han blev skoleinspektør på Østervangsskolen, der blev indviet i 1968. Gennem alle årene har han boet få hundrede meter fra skolen, og han har nydt, at han kunne gå til arbejde langs skovbrynet. I dag går han stadig ture på stien. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleinspektør fylder 90: Nemmere at være skoleleder før i tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleinspektør fylder 90: Nemmere at være skoleleder før i tiden
Roskilde - 12. juni 2018 kl. 14:32
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Mark Jensen var dreng, var det ikke altid lige sjovt at gå i skole.

arrow Læs også: Applausen har varet i 50 år

- Hvis man ikke opførte sig anstændigt, fik man en lussing eller én med spanskrøret, og der var intet af det, man gjorde, der var godt nok. Det er derfor, at min generation ikke har været så virksomme eller så gode til at realisere os selv, siger han.

Så da Mark Jensen i 1968 fik chancen for at sætte sit præg på den nybyggede Østervangsskolen i Roskilde som skolens første inspektør, besluttede han, at fokus skulle ændres.

- Det er stadig som om, børn helst skal være kede af at gå i skole. Min tanke er, at børn skal føle sig accepteret og beskæftige sig med det, de interesserer sig for. Vi skal finde børnenes styrkeområder og synliggøre dem, siger han.

Mark Jensen mener, han havde det held at være skoleinspektør i en tid, hvor skolelederne havde mere frie rammer, end de har i dag.

- Det var nemmere at realisere sine idéer dengang. Jeg skulle bare sende en ansøgning, og så blev den godkendt, siger han.

Efter Mark Jensen gik på pension, blev han formand for Roskilde Teater - en post han sad på frem til 2006. I 2001 blev han belønnet med Roskilde Kommunes kulturpris for sin mangeårige indsats for kulturlivet. Sideløbende har han været en flittig foredragsholder og har talt om emner som skolens udvikling, pædagogik og Danmark i gamle dage. Men nu er det slut.

- Når man bliver 90, skal man have lov at slappe af, siger Mark Jensen, som heller ikke lægger skjul på, at alderen er begyndt at trykke, selv om det først er noget, han for alvor har kunnet mærke inden for det seneste år.

- Jeg er glad for at blive gammel, for så kan jeg ikke længere huske, hvad det er, jeg skal ærgre mig over, siger han med et smil.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde tirsdag 12. juni. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Teatrets grand old man lagde salen ned
28. november 2011 kl. 14:06 Opdateret: kl. 12:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk