5. august 2020
Vor Frue Skole er blandt de skoler, der står over for drastiske ændringer fra næste skoleår, men byrådet er indstillet på en indfasning, som kan betyde, at det økonomiske sparemål ikkebliver nået fuldt ud det første år. Foto: Lars Ahn Pedersen
Vor Frue Skole er blandt de skoler, der står over for drastiske ændringer fra næste skoleår, men byrådet er indstillet på en indfasning, som kan betyde, at det økonomiske sparemål ikkebliver nået fuldt ud det første år. Foto: Lars Ahn Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleændringer kan begynde langsommere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleændringer kan begynde langsommere
Roskilde - 01. november 2018 kl. 10:47
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De omstillinger, der kommer til at ske på nogle af kommunens folkeskoler i de kommende år, kommer muligvis ikke til at ske helt så hurtigt som først antaget. I hvert fald ikke i begyndelsen.

arrow Læs også: Whistleblower-sag: Bestyrelsesformand afviser urent trav

Den melding gav formanden for skole- og børneudvalget, Jette Henning (S), da byrådet formelt besluttede at sætte gang i den proces, som efter to omgange med offentlig høring giver mulighed for en endelig vedtagelse i januar.

Op til budgetvedtagelsen blev der fra flere sider givet udtryk for, at det er store ændringer, som skolerne skal gennemføre på meget kort tid. Den kritik kommer budgetpartierne nu i møde.

- På dialogmødet tirsdag med Jyllinge Skole og Baunehøjskolen påpegede flere, at det gik for hurtigt. De vil gerne have mere tid, og det synes jeg er prisværdigt. Derfor er vi også åbne for en langsom indfasning, så der bliver mere tid til klassedannelser. Så har skolerne hele skoleåret 2019/20 til at arbejde det ind, sagde Jette Henning.

Det samlede økonomiske mål med ændringerne er uændret, men byrådet vil med andre ord ikke hænge sig i, om den stipulerede besparelse på tre millioner kroner det første år bliver nået, så længe omstillingsprocessen er i gang, og det samlede effektiviseringsmål på 15 millioner kroner bliver nået i år tre.

Jette Tjørnelund (V) mente, at det vil bidrage til at skabe mere tryghed ude på skolerne, når ændringerne ikke behøver at komme så hurtigt fra start.

- Det, vi lægger op til, er, at det primært er de nye elever, der kommer til at mærke det i begyndelsen. Så tror jeg, vi imødekommer den bekymring, der med god grund har været. Vi har været hurtige med at træffe en beslutning, og så kan vi sagtens have en længere implementeringsperiode, sagde Jette Tjørnelund.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde.

arrow Styrelse kræver yderligere svar fra privatskole: Skal se kontoudtog
29. februar 2020 kl. 06:03 Opdateret: kl. 15:49
arrow Køge Private Realskole: - Ikke alt har været godt
20. december 2019 kl. 20:13 Opdateret: kl. 14:53
arrow Whistleblowere sender privatskole i ministeriets søgelys
20. december 2019 kl. 17:49 Opdateret: kl. 14:38
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk