23. januar 2020
Foto: Rita Vestergaard
Foto: Rita Vestergaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjoldungestien står til at blive opgraderet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjoldungestien står til at blive opgraderet
Roskilde - 06. oktober 2019 kl. 18:13
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En plan for opgradering af Skjoldungestien er nu færdig, og det betyder, at vandrestien i løbet af de næste par år vil få en opgradering. Den bliver ikke længere eller mere forgrenet, men der bliver flere faciliteter langs med ruten, som strækker sig mellem Roskilde og Hvalsø Station blandt andet via Svogerslev og Lejre.

På den del af stien, som ligger i Roskilde Kommune, er der tale om nye anlæg af to shelterpladser, to infopunkter, fire pausesteder og en oplevelsesplads.

Som grundlag for realisering af udviklingsplanen har Nationalparken Skjoldungernes Land udarbejdet et udkast til en samarbejdsaftale mellem Nationalparken og Roskilde Kommune. Samarbejdsaftalen indeholder forslag til den fremtidige økonomiske fordeling af udgifter.

Der er i aftalen lagt op til, at Nationalparken hovedsagelig er ansvarlig for anlægsudgifter, og Roskilde Kommune er ansvarlig for driften på den del af stien, som ligger i Roskilde Kommune. Derudover foreslås det, at Nationalparken og Roskilde Kommune deles ligeligt om udgifterne til kompensation for aftaler med private lodsejere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk