12. august 2020
Danmarks bedste slagter-elev Alex Svingholm Hindsberg blev lykønsket af statsminister Mette Frederiksen. Foto: Per Daugaard
gallery icon

Se billedserie

Danmarks bedste slagter-elev Alex Svingholm Hindsberg blev lykønsket af statsminister Mette Frederiksen. Foto: Per Daugaard
Foto: PER DAUGAARD
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skills-guld til Roskilde-elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skills-guld til Roskilde-elever
Roskilde - 20. januar 2020 kl. 14:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To elever fra Slagteriskolen, ZBC Roskilde nåede helt til tops ved DM i Skills og vandt titlen som landets bedste inden for deres fag.

arrow Læs også: Hyldet af statsministeren: Ida vandt DM for mediegrafikere

Jacob Bredal fik en flot guldmedalje og kan nu kalde sig landets bedste gourmetslagter-elev, mens Alex Svingholm Hindsberg vandt titlen som landets bedste slagter-elev.

- Jeg har været ret nervøs, og jeg havde slet ikke regnet med at vinde, så jeg er meget overrasket og glad, fortæller 20-årige Jacob Bredal fra Hillerød, der har læreplads hos Slagter Schmelling i Gilleleje.

Faktisk havde Jacob Bredal været igennem disciplinerne en gang før - det var nemlig anden gang, at den dygtige gourmetslagter-elev stillede op til DM i Skills.

- Det var hårdere, end jeg huskede det fra sidste år. Men jeg har også haft mere blod på tanden i år og brugt en del mere tid på det, siger Jacob Bredal, som er færdiguddannet til juni.

Det var også andet år i træk for 24-årige Alex Svingholm Hindsberg fra Bovrup i Sønderjylland, der er færdigudlært til marts og til sommer rejser til Irland for at arbejde i et halvt år for at få erfaring fra udlandet.

- Sidste år blev jeg nummer to, så i år gik jeg efter guldet. Så da de sagde mit navn, råbte jeg bare »yeah« hele vejen op til scenen. For at få førstepladsen er jo bare fedt, særligt når man elsker faget, siger han.

Interessen for faget begyndte efter en praktik på et slagteri. Derefter blev han ferieafløser, så fastansat som ufaglært inden han efter et par år besluttede sig for at gå i lære hos Danish Crown i Blans.

En anden lokal guldmedaljevinder er Mathias Erforth Hinrichsen fra Roskilde, som vandt DM i Skills 2020 for lastvognsmekanikere. Han er i lære hos Mogens Jensen A/S i Tølløse og går på TEC i Hvidovre.

- Jeg er megaglad og stolt. Jeg har været meget nervøs - selvom jeg vidste, at jeg havde klaret mig godt, vidste jeg ikke, hvordan de andre havde klaret det. Så det var en kæmpe overraskelse, at jeg vandt, fortæller den nye danmarksmester i lastvognsmekanik.

To elever fra Roskilde Tekniske Skole tog også hjem med guldmedaljer om halsen. Ida Yndal Mikkelsen fra Hvidovre blev kåret til bedste mediegrafiker, mens Tobias Preilev Hansen fra Næstved blev bedste bygningssnedker.

arrow Billeder: Her er de sjællandske vindere i DM i Skills 2020
18. januar 2020 kl. 15:28 Opdateret: kl. 15:28
arrow Se billederne fra DM i Skills første konkurrencedag
17. januar 2020 kl. 08:14 Opdateret: kl. 08:14
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk