25. februar 2020
13 stx-klasser og to hf-klasser er i år dimitteret fra Roskilde Gymnasium, og det gør 2019 til den største årgang i gymnasiets historie. Her ses rektor Henrik Nevers sammen med Mie Malou Hoffmann Henriksen, som blev årets første hf-student på Roskilde Gymnasium.
gallery icon

Se billedserie

13 stx-klasser og to hf-klasser er i år dimitteret fra Roskilde Gymnasium, og det gør 2019 til den største årgang i gymnasiets historie. Her ses rektor Henrik Nevers sammen med Mie Malou Hoffmann Henriksen, som blev årets første hf-student på Roskilde Gymnasium.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal studieturen gå til Randers i stedet for til Rom?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal studieturen gå til Randers i stedet for til Rom?
Roskilde - 29. juni 2019 kl. 10:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rektor Henrik Nevers kunne fredag tage afsked med den største årgang, der er dimitteret fra Roskilde Gymnasium - 395 studenter fordelt på to hf-klasser og 13 stx-klasser - som tilmed også har fået det højeste karaktergennemsnit i skolens historie.

arrow Læs også: Gymnasium ser grønt: Får klima- og bæredygtighedslinje

Samtidig har det været en årgang, der har været med til at sætte klimaet på dagsordenen, hvilket kan få konsekvenser for fremtidens studieture.

- Vi sender hvert år mange elever og lærere ud i verden på studieture og udvekslingsrejser, og I har alle sammen gode minder og oplevelser fra andre lande og kulturer. Det meste foregår med fly, og jeg tør slet ikke tænke på det samlede CO2-regnskab for skolens samlede rejseaktivitet. Kan vi som skole tillade os det, og skal turen i stedet gå til Randers frem for Rom eller Nørrebro i stedet for New Delhi? spurgte Henrik Nevers og fortsatte:

- Det korte svar er nok ja, og det har en elev fra Roskilde Gymnasium svaret meget klart på i et interview til Berlingske Tidende fra foråret. Eleven udtalte, at »Jeg tænker på klimaet i alle mine handlinger. Så selvom min bror var meget uforstående over for min beslutning, så vil jeg hellere gå glip af en tur til Tyrkiet end ikke at have en fremtid.« Sådan - kort og kontant. Klimaudfordringen kommer til at få stor indflydelse på vores hverdag, og vi skal acceptere, at klimaet skal sidde med for bordenden, når der træffes beslutninger. Økonomien kan ikke længere være det altoverskyggende, og vi skal vænne os til at spørge, hvad det koster for klimaet og ikke for pengepungen.

Men selv om de unge har formået at sætte en klimadagsorden, er spørgsmålet, om der også reelt bliver gennemført forandringer.

- Det bliver nok jeres generation, som skal udfordre ældre generationers vaner og prioriteringer, og det vil provokere mange og skabe konflikter om, hvad vi vil, og hvad vi skal prioritere. Dagsordenen skal omdefineres, så klodens hedeslag får mere opmærksomhed, sagde Henrik Nevers.

- Når jeg ser indad her på skolen, så har vi gjort meget, men der skal også mere til. Tænk fx på vores kantine, som i foråret opnåede sølvmærket i økologi, men som kæmper med at få en rimelig omsætning, og hvor mange af jer synes, at 30 kroner for et godt måltid er for dyrt? De fleste vil jo gerne have økologi og gøre noget godt for klimaet, men spørgsmålet er, om vi virkelig er parate til at prioritere anderledes og ændre grundlæggende vaner her og nu? Jeg drømmer om, at I vil være blandt dem, der går forrest og er med til at gennemføre, hvad der er nødvendigt, sagde Roskilde Gymnasiums rektor.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk