15. december 2017
26ROS PC Vinylbingo.
gallery icon

Se billedserie

Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal du med?: Vinylbingo hitter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal du med?: Vinylbingo hitter
Roskilde - 19. marts 2017 kl. 18:41
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvilken guitarist med stort hår byggede sin egen guitar som 16-årig og har en doktorgrad i astrofysik? Hvilken anden guitarist var medlem af et meget berømt britisk band og hjalp Monty Python med at finansiere filmen Life of Brian?

Og hvilken nuværende guitarist og sanger var trommeslager i et kendt rockband indtil midten af halvfemserne, hvor forsangeren begik selvmord?

arrow Læs også: Ragnarock fremhæves af National Geographic

Det er nogle af de spørgsmål, deltagerne bliver stillet overfor, når Ragnarock - Museet i Roskilde for rock, pop og ungdomskultur - i samarbejde med Roskilde Bibliotek inviterer på den fjerde omgang Vinylbingo.

Den alternative bingoform er allerede ved at være solidt etableret, for på denne onsdag aften i januar har opbuddet taget fusen på arrangørerne, der pludselig står og mangler spilleplader.

Hyggen i højsædet
De over 50 deltagere omkring bordene i Ragnarocks café er en blanding af det grå rockguld, familier, unge kvinder og familiefædre med fuldskæg.

En del af dem er gengangere fra en af de tre første omgange vinylbingo, der har valgt at komme igen. For de nærmeste sidemænd er det musikinteressen, der trak dem af huse første gang, men mest af alt hyggen, der har fået dem til at vende tilbage.

Alle har bænket sig med et godt glas øl, en juice eller en kaffe og nyder hinandens selskab i caféens dæmpede belysning, hvor man samtidig sidder op ad den midlertidige guitarudstilling, som har givet aftenens vinylbingo sit tema.

Vinylbingo blander bingo med musikparatviden, så spillerne skal krydse af på pladen, hvis de her har svaret på det spørgsmål, opråberen læser op. Ellers er det ligesom bingo, hvor det gælder om først at få rækker og siden pladen fuld. Finten er så, at man ikke helt kan vide, om ens bingo holder vand, før det er blevet kontrolleret, om man har kludret rundt i, om det er Folkeklubben eller Ulige Numre, der står bag sange som »Frit Land« (svaret er Ulige Numre).

Atmosfæren er dog ikke kendetegnet af den store konkurrence. Efter hvert eneste spørgsmål er der rådslagning hen over bordene, og kniber det stadig, er der ekstra ledetråde at hente hos bingoværtinde Anya Mathilde Poulsen.

I Vinylbingo indkasserer præmievinderne ikke rullepølse og rødvin, men derimod koncertbilletter, merchandise fra Ragnarock og naturligvis vinylplader i form af brugte klenodier med Trille, Sebastian, Niels Hausgård, TV2 og aftenens kuriosum med det lettere vulgære 70'er-punkfænomen Slåbrock Band.

Fakta om vinylbingo:
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 13.0px Tahoma; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none} Næste vinylbingo på Ragnarock finder sted i museets café den 26. april klokken 20-22.


Det er gratis at deltage, og man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd.


Spillet foregår i to runder med præmier til de to første rækker og til to fulde plader.


Det er også muligt at finde musikquizzer andre steder på Sjælland.


På Grønnegade Kaserne i Næstved har biblioteket lanceret Kurts Musiquiz af musikjournalist Kurt Baagø.
arrow Ragnarock i brun knibe
07. juli 2017 kl. 12:28 Opdateret: kl. 12:28
arrow Video: Youtubestjerne sprællede på Ragnarock
19. juni 2017 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk