23. november 2017
Gitte Simoni (DF) bor i Vindinge, ikke langt fra betonfabrikken DK Beton. Hun er imod, at de får en ny miljøtilladelse med lempeligere støjvilkår. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Gitte Simoni (DF) bor i Vindinge, ikke langt fra betonfabrikken DK Beton. Hun er imod, at de får en ny miljøtilladelse med lempeligere støjvilkår. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skal betonfabrik støje mere?: DF og Enhedslisten helt enige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skal betonfabrik støje mere?: DF og Enhedslisten helt enige
Roskilde - 20. marts 2017 kl. 18:04
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke tit, det kan skrives, men Dansk Folkeparti og Enhedslisten er enige. Sagen, der har fået de to partier til at stå sammen, handler om betonfabrikken DK Beton i Vindinge, der ønsker en ny miljøtilladelse, som vil indeholde lempeligere støjvilkår. Det fik de to partiers medlemmer i klima- og miljøudvalget til at trække bremsen på betonblanderen.

- Borgerne i Vindinge føler sig allerede generet i dag. Det er jo tydeligt for enhver, som gider ofre tiden på at læse høringssvarene. Vi har haft planer om at udbygge Vindinge i det område, og det forhindrer vi effektivt, hvis vi gør det her, siger Jonas Paludan (EL), formand for udvalget.

Gitte Simoni (DF) bor selv i Vindinge, ikke langt fra betonfabrikken. Hun stemmer nej til den nye miljøtilladelse.

- Jeg vil ikke være med til at tilføre naboerne ekstra støj. Det handler ikke om at lukke fabrikken. Det handler om, at der er en masse mennesker, som har købt hus ud fra nogle forudsætninger. De forudsætninger ændrer man radikalt med denne beslutning, siger hun.

Gitte Simoni fik inden mødet i øvrigt forvaltningen til at vurdere, om hun var inhabil i sagen, fordi hun netop er blandt de nærmeste naboer.

- Jeg fik grønt lys til at deltage. Jeg har heller ikke afgivet høringssvar til sagen for ikke at få sammenblandet de to roller, siger hun.

Ligegyldigt hvor meget det umage par argumenterede for et nej, så stod udvalgets tre socialdemokrater, en venstremand og de radikale fast på, at miljøgodkendelsen var i orden.

Det fik Gitte Simoni til at erklære sagen i byrådet, hvor den så vil blive diskuteret nok en gang. Men det tegner meget til, at flertallet er til sinds at give den nye miljøtilladelse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk