22. oktober 2021
Jørgen Knudsen, tillidsrepræsentant for redderne med tilknytning til Holbæk, er talsmand for hele landets kritikere af 3F?s ny overenskomst på området. Foto: Per Jensen
Jørgen Knudsen, tillidsrepræsentant for redderne med tilknytning til Holbæk, er talsmand for hele landets kritikere af 3F?s ny overenskomst på området. Foto: Per Jensen
Foto: Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske reddere i oprør - truer med at forlade 3F

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske reddere i oprør - truer med at forlade 3F
Roskilde - 20. marts 2017 kl. 11:18
Af Tine Fasmer

Skuffede ambulancereddere - blandt andet i Region Sjælland - lufter tanker om at forlade 3F på grund af utilfredshed med overenskomstaftale og demonstrerer mandag foran 3F's hus i København.

Talsmand for de cirka 4.000 reddere, der arbejder for Falck og Responce, er Jørgen Knudsen, tillidsrepræsentant i Holbæk.

- Redderne på Sjælland kan overhovedet ikke genkende noget som helst i resultatet, og det viser sig, at det kan de heller ikke i det øvrige Danmark, siger Jørgen Knudsen til Nordvestnyt og DAGBLADET.

I debatter på facebook - blandt andet på 3F's side - har flere reddere givet udtryk for, at de er parat til at danne en ny fagforening.

Tillidsrepræsentanten fremhæver, at reddernes arbejdsforhold er blevet mere pressede, den ny sygehus-struktur betyder længere ture, og samtidig er flere løntillæg forsvundet eller blevet sværere at opnå. Redderne kritiserer især den ny døgnvagtsmodel.

- Det vil i princippet betyde, at vi kan blive kaldt ud en time, være hjemme på stationen en time og så skal ud igen - bare det rammer 13 timer på et døgn. Det gør fuldstændigt op med hviletid, og det holder man ikke til i længden, siger Jørgen Knudsen.

Jan Villadsen, formand for Transportgruppen i 3F, er klar til at stå på mål for overenskomstaftalen.

Døgnvagterne bliver set med hans øjne bedre end hidtil.

- Belastningen bliver langt mindre, det er en formidabel aftale, redderne går fra at skulle arbejde 18 timer på et døgn til 13 timer, siger Jan Villadsen, der tager truslen om udmeldelser og ny redder-fagforening roligt:

- Vi lever et i frit land, man kan selvfølgelig lade være med at være medlem. Det ændrer ikke på, at det er 3F, som har overenskomsten.

Redderne stemmer om overenskomsten sammen med det øvrige transportområde i 3F. Derfor er det ikke givet, at resultatet falder, hvis redderne stemmer nej.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk