3. juni 2020
Boserup Skov er et af de få steder i landet, hvor alle tre slags anemoner kan ses. Foto: Nationalparken Skjoldungernes Land
Boserup Skov er et af de få steder i landet, hvor alle tre slags anemoner kan ses. Foto: Nationalparken Skjoldungernes Land
Foto: morty
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjældent syn i Boserup Skov for tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjældent syn i Boserup Skov for tiden
Roskilde - 06. april 2020 kl. 19:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anemonen er et klassisk forårstegn. I løbet af en kort periode på bare nogle uger i april kan man opleve et imponerende anemonetæppe, hvor hele skovbunden er dækket af blomstrende anemoner. Først springer den sjældne blå anemone ud på skovens skrænter, dernæst den mest almindelige hvide anemone og sidst kommer den gule anemone til. Boserup Skov i Nationalpark Skjoldungernes Land er et af de eneste steder i Danmark, hvor man kan se alle tre slags anemoner.

arrow Læs også: Skoven er en fantastisk legeplads

- De forskellige arter af anemoner vokser i blandet løvskov. Det er meget få steder i Danmark, hvor man kan være så heldig at opleve alle tre anemoner samme sted - Boserup Skov er et af dem, fortæller Sofie Clauson-Kaas, der er naturvejleder i Nationalparken.

VisitRoskilde har i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land udviklet Anemonesporet, en vejviser til anemonerne, og på den måde gjort det let at tage en tur i skoven og opleve det helt unikke anemonehav.

- Danskerne rejser verden rundt efter store naturoplevelser, men går glip af dem, der ligger lige i baghaven. Det er synd og skam, siger Gitte Nielsen fra VisitRoskilde.

Der er masser af plads i Boserup Skov, men Nationalparken og VisitRoskilde opfordrer naturligvis til, at man holder behørig afstand til andre gæster i skoven, så alle kan få glæde af anemonerne.

arrow Gåtur i anemonehavet
10. april 2017 kl. 01:00 Opdateret: kl. 14:20
arrow Danmarks smukkeste forårsskov?
01. maj 2016 kl. 04:43 Opdateret: kl. 13:21
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk