27. juli 2021
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sikker skolevej fra Vor Frue

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sikker skolevej fra Vor Frue
Roskilde - 16. juni 2021 kl. 07:34
Af Foto: Jan Partoft

Onsdag bliver et nyt lyskryds indviet ved Køgevej i den sydlige del af Roskilde, så børnene fra Vor Frue får en sikker skolevej, når de skal på Østervangsskolen.

Ved indvielsen deltager bl.a. formanden for Plan- og Teknikudvalget Jens Børsting, repræsentanter fra Lokalrådet i Vor Frue samt Teknisk Skoles afdeling i Vildvorde, der også får glæde af den nye adgangsvej.

Indkørslen til Søndermarksvej er flyttet syd på, så den ligger lige overfor indkørslen til Vor Frue. Her er det nye trafiklys så oprettet.

Tidligere lå denne indkørsel lidt nordligere, så skolebørnene skulle cykle en strækning på Køgevej. Her skulle de så gennem et farligt kryds, hvor bilister inde fra Roskilde skulle svinge til venstre og kunne have svært ved at bevare overblikket i forhold til cyklisterne, når de samtidig skulle passe på den modgående trafik syd fra.

Problemet blev ikke mindre, da Vor Frue Skole for et par år siden blev reduceret til kun at omfatte de fire mindste årgange. Dermed skulle mindre børn også gennem den farlige strækning og den gamle afkørsel til Søndermarksvej.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk