19. juli 2019
Udlændinge i Roskilde skal have bedre oplysning om den hjælp de kan få til at vende tilbage til deres hjemland. Foto: Thomas Olsen
Udlændinge i Roskilde skal have bedre oplysning om den hjælp de kan få til at vende tilbage til deres hjemland. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selvforsørgende udlændinge skal også have hjælp til at rejse hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvforsørgende udlændinge skal også have hjælp til at rejse hjem
Roskilde - 16. januar 2019 kl. 17:13
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bare tre udlændinge i Roskilde Kommune valgte i 2017 at modtage hjælp til at vendte tilbage til deres tidligere hjemland.

Ikke mange flere har overhovedet spurgt til muligheden for repatriering, altså hjemrejse, som staten støtter med dækning af rejseudgifter og et tilskud på p.t. 136.543 kroner pr. voksen og 41.643 kroner for børn.

Det vil beskæftigelses- og socialudvalget i Roskilde lave om på. De vil øge indsatsen for repatriering ved også at tage kontakt til de selvforsøgende udlændinge i kommunen for at oplyse dem om mulighederne for at vende tilbage til deres hjemland.

Udvalgsformand Bent Jørgensen (V) forventer ikke en kæmpe udrejsestrøm. For ham er hensigten ikke at få så mange som muligt til at rejse, men at udlændingene skal kende deres muligheder for at rejse hjem, hvis de selv ønsker det. Det er nemlig udelukkende frivillige hjemrejser, der ligger i kommunens regi.

- Jeg synes som udvalgsformand, det er vigtigt at oplyse om de rettigheder, man har. Så kan man lægge nogle udlændingepolitiske ting i det, men nu er det sådan, at nogle kan have et ønske om at vende hjem, og selvfølgelig skal vi kunne støtte dem i det, siger Bent Jørgensen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag den 16. januar. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk