19. april 2019
Lise Westzynthius har i snart to årtier haft en karriere som soloartist og sang før det i bandet Luksus. Men hun giver ikke slip på at jobbet som kirkesanger, som hun de seneste tre år har haft i Vor Frue. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Lise Westzynthius har i snart to årtier haft en karriere som soloartist og sang før det i bandet Luksus. Men hun giver ikke slip på at jobbet som kirkesanger, som hun de seneste tre år har haft i Vor Frue. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Selv ikke den største succes kan få hende til at droppe kirkesangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv ikke den største succes kan få hende til at droppe kirkesangen
Roskilde - 22. september 2018 kl. 10:35
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den seneste uge har budt på pladereception, radiointerviews og avisforsider for Lise Westzynthius efter udgivelsen af hendes femte soloalbum, »Ja«. Alt det er ikke til at mærke på hende, da hun tøffer til Vor Frue ved Roskilde i sin lille øse for at synge ved aftengudstjenesten i den lille landsbykirke, hvor hun har været kirkesanger i tre år.

- Jeg er virkelig glad for at synge i kirke og ville gøre det, uanset om jeg fik løn for det eller ej. Jeg kommer i kirke uanset hvad, og så kan jeg lige så godt synge, siger 43-årige Lise Westzynthius.

Hun har været kirkesanger, siden hun var 17 år, og havnede i Vindinge og Vor Frue Sogn, da hun var blevet træt af en indremissionsk præst.

Kirken og troen fylder meget for Lise Westzynthius, men det er ikke en tro, der har en bestemt religiøsitet.

- Jeg er helt klart optaget af tro. Nu bor jeg tilfældigvis i Danmark, så jeg kommer i folkekirken, men jeg kunne nok lige så godt være buddhist. Nu bor jeg her, så det er i kirken, jeg finder plads til at tænke, næsten meditativt, og tage nogle store budskaber ind, siger hun.

Hendes nye album bærer titlen »Ja«, som er et ja til livet og friheden og et nej til alle de snærende bånd og konstruktioner, hun følte sig bundet af.

Læs mere om det i DAGBLADET Roskilde lørdag den 22. september. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk