12. april 2021
Pendlerne fra seks byer på Sjælland for til december med stor sansynlighed et tog direkte i lufthavnen uden om Hovedbanegården. Foto: Britt Nielsen
Pendlerne fra seks byer på Sjælland for til december med stor sansynlighed et tog direkte i lufthavnen uden om Hovedbanegården. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks sjællandske byer får direkte tog til Københavns Lufthavn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks sjællandske byer får direkte tog til Københavns Lufthavn
Roskilde - 27. februar 2021 kl. 06:49
Af Lars Kimer

Når danskerne atter må tage ud at rejse, så får en række byer på Sjælland igen - eller som noget helt nyt - et direkte tog til Københavns Lufthavn uden først at skulle til Københavns Hovedbanegård. Det viser DSB's udspil til en køreplan for Sjælland for år 2022.

arrow Læs også: Ringsted-pendler: Dejligt med flere direkte togforbindelser

Toget kører hver time, og det gør turen i lufthavnen 15 minutter kortere end i dag, hvor turen går over Hovedbanegården.

Byerne, som får glæde af det nye tog - hvis ellers staten og BaneDanmark følger DSBs udspil - er Slagelse, Sorø, Ringsted, Roskilde, Trekroner og Høje Taastrup.

For Slagelse, Sorø og Ringsted vil det være første gang, de forbindes direkte til lufthavnen. Roskilde, Trekroner og Høje Taastrup har for snart en del år siden haft glæde af den forbindelse.

- Vi hører tit ønsket om en direkte lufthavnsforbindelse, når vi holder møder med borgmestre og pendlerklubber fra Sjælland. Det ønske prøver vi nu at lytte til. Det har også den indbyggede skønhed, at omlægningen giver lidt ekstra plads på en i forvejen meget travl Hovedbanegården, siger talsmand for DSB, Tony Bispeskov.

Bliver DSB's udspil vedtaget, så kører det første lufthavnstog den 12. december i år.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk