22. oktober 2021
I aftes fik børnene på julemærkehjemmet Liljeborg lov at vende tilbage til deres skole og det var der stor glæde over. Secilie Rander i baggrunden til højre har i den grad set frem til at hygge med sin veninde Casandra Larsen. Med på guitar er Mathias Randskov.
gallery icon

Se billedserie

I aftes fik børnene på julemærkehjemmet Liljeborg lov at vende tilbage til deres skole og det var der stor glæde over. Secilie Rander i baggrunden til højre har i den grad set frem til at hygge med sin veninde Casandra Larsen. Med på guitar er Mathias Randskov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Secilie har bare savnet Casandra: Vi skal spille spil, hygge og høre musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Secilie har bare savnet Casandra: Vi skal spille spil, hygge og høre musik
Roskilde - 08. februar 2021 kl. 14:27
Af Lars Kimer

- Vi skal spille spil, vi skal hygge, og vi skal høre musik. Jeg har savnet hende. Casandra og jeg skal være rigtig meget sammen de næste ni uger!

arrow Læs også: Loge fik endelig overrakt donation til Julemærkefonden

Ordene kommer fra tiårige Secilie Rissberg Rander, som netop er blevet afleveret på Julemærkehjemmet Liljeborg i Roskilde.

Den 14. december blev de to pigers spirende venskab afbrudt, da de - lige som rigtig mange andre skolebørn - blev sendt hjem på grund af corona.

»Missing you«
Secilie Rissberg Rander sidder i den blå sofa i musikrummet på Liljeborg. Bag hende hænger der nogle gamle lp-plader ned fra loftet i snor. En af dem er af musikeren Chris de Burgh, og på skiven er et nummer, som passer perfekt til aftenen. Titlen er »Missing you«. Fra væggene kigger Kim Larsen, Dirch Passer og Marilyn Monroe ned på Secilie fra skilderierne i musiklokalet.

- Det har været hårdt at være hjemme. Kedeligt, vil jeg sige. Jeg græd i december, da vi blev lukket ned. Jeg ville ikke hjem. Lige nu kan jeg godt mærke, at jeg kommer til at savne min familie, men det er også fedt at være tilbage på julemærkehjemmet, siger Secilie.

Mobilen er ikke centrum
Lige som alle de andre børn har hun sat sig nogle mål med sit ophold, som nu ender med at blive på 12 uger. Hun vil tage fra julemærkehjemmet med mere selvtillid og et større selvværd, og så vil hun gerne have et liv, som bliver mere socialt.

- Jeg er rigtig god til at sidde på mit værelse med min mobil. Men det gør jeg ikke her, for her laver vi ting sammen, og der er virkelig fedt bare at være sammen, siger hun.

Må vi godt gå op i byen?
Ved siden af Secilie sidder Mathias Randskov. Han er ansat på julemærkehjemmet, og han får lynhurtigt smilet frem på Secilies ansigt, efter at hun har forklaret, at det er rigtig ærgerligt, at børnene på julemærkehjemmet ikke må få deres ugentlige bytur på grund af corona.

- Jamen, det må I godt. Jeg tror vi skal af sted på torsdag! siger han.

Secilie lyser op over hele hovedet.

- Må vi det? Så skal Casandra og jeg i Normal! jubler hun.

Det lyder som en kæmpe oplevelse for de to piger.

- Vi må ikke købe mad eller drikke på byturene, men vi må shoppe alt andet, og vi elsker Normal, smiler hun.

Mathias Randskov kan ikke andet end at trække på smilebåndet. Det har været en mærkelig tid for ham og kollegerne, hvoraf fem er mødt ind denne søndag aften for at tage imod de første 17 børn på julemærkehjemmet.

- Vi har været her lidt på skift, og så har vi haft tid til at nusse om de fysiske rammer, gøre alting lækkert til, at børnene kom tilbage. Men det har været mærkeligt ikke at vide, hvornår det var. Det er jo ikke det samme at mødes på teams og prøve at lave hjemmeskole. Det er jo ikke det, vi laver på et julemærkehjem, siger han og viser rundt i hjemmet.

Nyde at være sammen
Flere børn melder deres ankomst i de to garderober.

- Vi er her jo for at opbygge nogle nære relationer for eleverne. Det er ikke let bag en skærm, og vi har kunnet mærke, at de har savnet at være sammen. I aften skal vi ikke en snus. Vi skal snakke, spille spil og bare være sammen. Nyde det nærvær, som har været væk i næsten to måneder, siger Mathias Randskov.

Målet med at være på julemærkehjem er, at børnene opnår evner til at mestre deres eget liv.

Også de ældste tilbage
Selv om børnene på julemærkehjemmet for en dels vedkommende er ældre end fjerde klasse - som er det ældste klassetrin, som har fået lov at komme tilbage i folkeskolen - så har julemærkehjemmet fået lov til at få børnene retur, fordi der er tale om en speciel gruppe børn, som har ekstra gavn af at komme ud og lære at begå sig.

- Jeg kender ikke bevæggrundene for at lade os åbne. Vi glæder os bare over, at vi endelig kan få lov at gøre det, vi er bedst til, siger Mathias Randskov.

arrow It-gigant skaber mere kreativ leg på julemærkehjemmene
21. januar 2021 kl. 19:42 Opdateret: kl. 12:46
arrow Roskildes tre rigeste: De har formue på 9,6 milliarder kroner
03. januar 2021 kl. 12:01 Opdateret: kl. 15:09
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk