24. januar 2019
VUC Roskilde er med renoveringen blevet rød over det hele, mens den nye hovedindgang matcher de gamle bygninger i udseende. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

VUC Roskilde er med renoveringen blevet rød over det hele, mens den nye hovedindgang matcher de gamle bygninger i udseende. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billedet: Gul øjebæ blev forvandlet til prisvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billedet: Gul øjebæ blev forvandlet til prisvinder
Roskilde - 13. januar 2018 kl. 09:06
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»En gul øjebæ!« Det var den lidet flatterende betegnelse, som Bent Oslev, formand for Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde, anvendte om VUC Roskildes gamle hovedbygning i Læderstræde.

arrow Læs også: VUC får pris for skolerenovering

Og det er da sandt, at den gule murstensbygning ikke harmonerede videre godt med de røde mursten, som den oprindelige Alle Helgens Skole var opført i. Det er der blevet rettet op med den omfattende renovering, som VUC Roskilde har brugt tre år på, og som blev indviet officielt i efteråret.

Nu er renoveringen også blevet præmieret af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Roskilde med årets plakette 2017, der gives for »en særlig vellykket bygningsbevaring eller vellykket nyt byggeri«.

- Da vi begyndte at uddele prisen for 30 år siden, kunne det godt være svært at finde kandidater. Sådan er det ikke i dag, og der er tale om byggerier af høj kvalitet, sagde Bent Oslev i sin tale.

arrow VUC Roskilde indvier hovedbygning
28. oktober 2017 kl. 11:11 Opdateret: kl. 18:40

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk