22. september 2020
Fotograf Merete Carøe fik forleden nogen virkelig flotte billeder af storkene fra Gundsølille. - Jeg var bare så heldig, at de alle fem gik på en mark, der var til at se fra vejen, siger hun til DAGBLADET Roskilde. Foto: Merete Carøe, storkene.dk
gallery icon

Se billedserie

Fotograf Merete Carøe fik forleden nogen virkelig flotte billeder af storkene fra Gundsølille. - Jeg var bare så heldig, at de alle fem gik på en mark, der var til at se fra vejen, siger hun til DAGBLADET Roskilde. Foto: Merete Carøe, storkene.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Storkefamilie på udflugt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Storkefamilie på udflugt
Roskilde - 07. august 2019 kl. 12:28
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre unger er det i år blevet til for Ida og Emil, storkeparret fra skorstenen på gartneriet mellem Gundsølille og Østrup ved Roskilde. Det er nu, man skal opleve hele den lille familie, for i løbet af to til tre uger trækker ungerne sydpå.

arrow Læs også: Så er der storkeæg hos Ida og Emil

- Det er forventningen, at familieidyllen snart bliver brudt, siger Jess Frederiksen, formand for foreningen storkene.dk, der nu er oppe på 420 medlemmer.

Jess Frederiksen er ikke helt på den grønne gren over årets antal unger, men på den anden side er tre unger jo heller ikke dårligt.

- Sidste år var der fem, men vi har også haft år med nul, så jeg tror, vi skal være glade for tre, siger han.

Familien har faktisk haft besøg af en unge fra sidste års kuld. Efter et stykke tid blev den dog sendt på porten af Emil.

- Emil er meget territorial. Inden for en radius af to-tre kilometer virker det ikke til, at han vil have konkurrence om plads og føde, siger Jess Frederiksen.

Ida og Emil er nu blevet 22 år gamle og ifølge Jess Frederiksen bliver de nok omkring 30 år.

- Med lidt held har vi 10 år mere i dem, og så bliver det spændende, hvad der så kommer til at ske. Vi har da talt lidt om den periode, hvor den ene af dem er død, men den anden stadig lever. Den kunne potentielt stadig nå at få sig en mage nummer to, siger han.

Fra sidste års kuld er der viden om to af ungerne. Den ene kom altså retur til Gundsølille, men blev jaget væk igen. En anden omkom ved Barcelona.

- Vi fik oplysninger om ringen, og den var fundet på storken, som var fløjet ind i nogle el-ledninger. Det sker desværre alt for tit, siger Jess Frederiksen.

arrow 10 traner fik »tanket op« i Værebro Ådal
25. marts 2020 kl. 15:12 Opdateret: kl. 13:28
arrow Nu kendes kønnet på storkeungerne
28. juni 2019 kl. 17:15 Opdateret: kl. 17:15
arrow Tre unger i storkereden
31. maj 2019 kl. 08:58 Opdateret: kl. 09:39
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk