30. maj 2020
Den svenske designer Johan Moritz står bag den ny lyssætning til Energitårnet, der skal symbolisere energien og lyset omkring Nord- og Sydpolen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Den svenske designer Johan Moritz står bag den ny lyssætning til Energitårnet, der skal symbolisere energien og lyset omkring Nord- og Sydpolen. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Roskilde har fået sit eget polarlys

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Roskilde har fået sit eget polarlys
Opdateret 20. oktober 2017 kl. 11:52
Roskilde - 20. oktober 2017 kl. 11:29
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arrangørerne blev i den grad overrasket, da der som optakt på Lysfesten i Roskilde blev præsenteret en ny lyssætning på Energitårnet.

arrow Læs også: Vær med til at styre Energitårnets lysshow

Sidste år dukkede der omkring 30 op, men torsdag aften stod der 10 gange så mange og ville overvære dette års indvielse på nært hold.

Det betød, at det lille transportable lydanlæg, der var taget med, slet ikke rakte til, at alle kunne høre, hvad der blev sagt, og at den lille bod, hvorfra der blev serveret lidt varmt at spise og drikke, hurtigt måtte melde udsolgt.

Energitårnets normale lyssætning er designet af lysarkitekten Gunver Hansen, men i forbindelse med Lysfesten, der i år finder sted fredag den 3. november, får andre lov at lege med. Sidste år var det den italienske lyskunstner Fabrizio Crisafulli, som tog over, og i år er fornøjelsen tilfaldet den svenske designer Johan Moritz.

- Det er en ære at lave lys til Roskilde, og som svensker er det altid sjovt at komme til byen på grund af Roskildefreden, siger han.

Johan Moritz havde mange idéer til, hvad han kunne lave med Energitårnets lys, men endte med at lave en lyssætning, der skal illudere lyset ved polerne, dvs. nordlys og sydlys.

- Jeg ville lave en tydelig kobling til begrebet energi og vise, at vi er omgivet af energien. Den er i konstant forandring og står ikke stille, siger han.

arrow Video: Se Energitårnets nye lysshow
19. oktober 2016 kl. 12:27 Opdateret: kl. 12:47
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk