8. maj 2021
Tre af de fire søer i Folkeparken er ramt af hvad der formentlig er algevækst. Kommunen har ikke aktivt gjort noget, som skulle få vandet til at blive helt uklart blågrønt. Foto: Lars Kimer
gallery icon

Se billedserie

Tre af de fire søer i Folkeparken er ramt af hvad der formentlig er algevækst. Kommunen har ikke aktivt gjort noget, som skulle få vandet til at blive helt uklart blågrønt. Foto: Lars Kimer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Hvorfor er søerne helt blå?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Hvorfor er søerne helt blå?
Opdateret 27. april 2021 kl. 15:29
Roskilde - 27. april 2021 kl. 13:23
Af Lars Kimer

Folk som de seneste dage har gået tur i Folkeparken i Roskilde undres over, at vandet i tre af de fire søer har en uklar og blågrønlig farve.

Lige nu har eksperterne i Roskilde Kommunes miljøafdeling ikke en forklaring.

- Vi har haft vores miljømedarbejder i parken og tjekke forskellige ting. Det kommer ikke fra indløbet til søerne, og fra vores driftfolk hører vi at det er noget de har set i en periode flere år i træk, siger Lucy Caudery, driftansvarlig for blandt andet Folkeparken.

- De foregående år har det stået på i en måneds tid. De har været i gang i en lille uge nu og vores bedste bud er, at der er tale om en algeopblomstring. Vi tror ikke på, at det skyldes, at nogen har hældt noget i søerne, siger hun.

Det får kommunen dog undersøgt nærmere de nærmeste dage, hvor biologerne tager prøver af vandet og får dem analyseret.

- Vi vil gerne vide hvilken alge der er tale om, og om det er noget vi kan gøre noget ved. Vi ved jo godt, at parkens søer er meget næringsfyldte og derfor at det være svært at styre vandkvaliteten i søerne, siger hun.

Det blålige skær ligger over sø nummer to og tre, hvis man kommer oppe fra biblioteket, men det ses også i den fjerde sø, søen nederst i parken ved udgangen ved Sankt Agnes Vej. Den øverste sø ser helt normal ud.

Og dyrelivet i søerne ser heller ikke ud til at lide skade. Parkens fugle bruger nemlig stadig søerne flittigt.

Fra lederen af kommunens materielgård, Carsten Leth, lyder det, at vandet ser lidt ud som om, at der er kommet kalk i vandet. Det er dog ikke tilfældet.

- Man kan faktisk godt brug kalk mod alger, men i dette tilfælde kender vi ikke årsagen til at vandet har skiftet farve, siger han.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk