15. april 2021
Der blev fyldt mange af des tore containere på dagen, og det, der var klart mest af, var var vådt rockwool, gipsplader fra vægge og småt brandbart som eksempelvis møbler.
gallery icon

Se billedserie

Der blev fyldt mange af des tore containere på dagen, og det, der var klart mest af, var var vådt rockwool, gipsplader fra vægge og småt brandbart som eksempelvis møbler.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Flere hundrede hjalp med at rydde op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Flere hundrede hjalp med at rydde op
Opdateret 27. december 2013 kl. 13:51
Roskilde - 23. december 2013 kl. 13:57
Af Malene Koops Grønborg

Jyllinge Nordmark: Masser af familier har måtte gå fra hus og hjem efter at stormen Bodil resulterede i en stormflod, der ramte mange huse i Jyllinge Nordmark.

Kort efter stormen oprettede Pia Hytting derfor Facebook-siden »Oversvømmelse i Jyllinge - Ønskes/Haves«, hvor ofre for stormfloden kunne henvende sig med løst og fast. Siden blev et tilløbsstykke ingen havde turde håbe på, og i dag, kun få uger efter, har over 1100 meldt sig ind i gruppen.

arrow Læs også: I dag: 2500 dage siden stormfloden Bodil

Men en oprydningsdag var der også brug for, for de mange hjem, der blev oversvømmet, har bugnet af gulv, vægge, møbler og alle mulige form for ejendele, der alt sammen skulle direkte i skraldespanden, fordi det hele er blevet ødelagt af de store vandmasser. Og i går var det så blevet tid til store oprydningsdag, hvor flere hundrede mennesker hjalp til. Både borgerne selv, naboer, familie og venner, men også lokale virksomheder, Klub Jyllinge og lokale byrådsmedlemmer var troppet op for at give en hånd med. Også Roskilde Brandvæsen var til stede og hjalp alt, hvad de kunne med at køre affald fra husene og hen til store container, der i dagens anledning var sat op på hjørnet af Nordmarksvej og Osvej Vest.

- Det er helt vildt. Der er så mange, der hjælper til, og jeg er så imponeret. Og folk er glade. Alle smiler og der er en god stemning, fortalte Pia Hytting i går eftermiddag til DAGBLADET Roskilde, da oprydningen allerede havde stået på i flere timer.

Og Facebook-siden bliver stadig flittigt brugt. Allerede inden oprydningsdagen sluttede klokken 16 i går eftermiddag, havde en borger foreslået, at en ny lignende dag arrangeres i januar.

Derudover brugte mange siden til at takke de mange hjælpere, der deltog for at hjælpe de nødstedte borgere.

- Jeg er målløs og rørt over Jyllinge-borgerne og andres hjælpsomhed og omtanke for vore medborgere. Det varmer mit hjerte... Tak og glædelig jul til jer alle!, skriver Anne Marie Dalen.

- Julen er hjerternes tid og det kunne tydeligt ses i Jyllinge Nord idag. Min »gruppe« fik hjulpet Arne på 86 på Knudsvej. Vi hjælper ham igen, når han flytter retur. Pia Hytting, du bliver engel eller hellig ko i Indien i dit næste liv!!!, lyder det fra Lise Høyer Tranum, mens Maja Holm Larsen skriver:

- Jeg er så stolt af at bo i Jyllinge! Denne dag er hele byen samlet om at rydde op og hjælpe hinanden - det er da næstekærlighed, og det juleånden handler om. En kæmpe tak til gruppen »Oversvømmelse i Jyllinge - ønskes/haves«.

Derudover er der nu blevet oprettet endnu to Facebook-grupper kaldet Stormflodssikring Roskilde Fjord og Roskilde Fjord Dæmning, hvor man vil arbejde for at få politikerne til at lave en langtidsholdbar løsning, og »ikke bare lapperier med små lokale pumper og diger«, står der på den ene side.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

arrow Se billederne: Jyllinge vågnede til kaos
09. december 2013 kl. 12:02 Opdateret: kl. 09:47
arrow Midnat: Vandet giver lidt slip på Jyllinge
07. december 2013 kl. 09:53 Opdateret: kl. 11:38
arrow Skoleledere kørt til evakueret område
06. december 2013 kl. 13:57 Opdateret: kl. 11:40
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk