19. oktober 2019
Kan vi blive bedre til at genbruge skraldet, og kan vi få gæsterne til at rydde mere op? De spørgsmål vil Roskilde Festival gerne have svar på og havde derfor inviteret en række affaldseksperter på besøg. De skulle selvfølgelig se »gerningsstedet.«
gallery icon

Se billedserie

Kan vi blive bedre til at genbruge skraldet, og kan vi få gæsterne til at rydde mere op? De spørgsmål vil Roskilde Festival gerne have svar på og havde derfor inviteret en række affaldseksperter på besøg. De skulle selvfølgelig se »gerningsstedet.«
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Eksperter kigger på festivalens skrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Eksperter kigger på festivalens skrald
Opdateret 08. juli 2015 kl. 11:59
Roskilde - 07. juli 2015 kl. 14:47
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En lykkepose fyldt med genbrugt festivaludstyr. Et telt, hvor det hele er lavet i samme materiale, så det kan køres direkte til genanvendelse. En Get-a-tent lejr, hvor både telte, soveposer og luftmadrasser er genbrug.

arrow Læs også: Festival vil gøre op med dårlig affaldskultur

Idéerne manglede ikke, da Roskilde Festival mandag havde inviteret til gå-hjem-mødet »Hvem ta'r skraldet?« midt ude på campingområdet, hvor efterladenskaberne fra de mange tusinde festivalgæster stadig befinder sig.

1800 ton affald er en udfordring for alle, men festivalen vil gerne genbruge så meget som muligt i stedet for bare at køre det til forbrænding.

Festivalen vil derfor spørge eksperterne til råds, og den henvendelse havde omkring 25-30 personer fra virksomheder som Kara/Noveren, Niras, Symbiosis Center og andre, der beskæftiger sig med affaldshåndtering, reageret på.

Eksperterne blev taget ud til område G på camping Øst, der er et af de hårdest belastede områder på festivalen, når det kommer til affald.

- Vi prøver løbende at finde virksomheder, der vil arbejde sammen med os og indgå i partnerskaber. Vi ved ret præcist, hvad det er, der ligger herude af affald, og så er det naturligt at hente nogen herud, som kan kigge på det og fortælle, om det har nogen værdi, siger Freja Marie Frederiksen, som er projektleder i Roskilde Social Responsibility.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk