21. oktober 2019
12-årig Haldor Malik Sigursteinsson og 13-årige Anne Hebsgaard Nielsen fra Torshøj Gruppen i Ishøj viste, hvordan deres sengepladser var klar under bivuakken. Foto: Britt Nielsen
gallery icon

Se billedserie

12-årig Haldor Malik Sigursteinsson og 13-årige Anne Hebsgaard Nielsen fra Torshøj Gruppen i Ishøj viste, hvordan deres sengepladser var klar under bivuakken. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: 115 spejdere samlet til vinterbivuak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: 115 spejdere samlet til vinterbivuak
Opdateret 14. januar 2019 kl. 14:41
Roskilde - 14. januar 2019 kl. 14:23
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Årets vinterbivuak i spejdergruppen ved Assendløsevejen blev ikke en kold oplevelse, men til gengæld blev den klam og våd.

Regndråber fra oven ødelagde dog på ingen måde humøret hos de 115 spejdere og voksne, som havde sat hinanden stævne til en udendørs overnatning. Selv om de sikkert havde foretrukket en frostklar weekend.

Juletræer genbrugt
Det var Viby-spejderne fra Peder Syv Gruppe, som havde inviteret til vinterbivuak med spejdere og ledere fra Kongslejre Divisionen. Spejderne var fra Junior, som går i 4.-5. klasse, og Trop, som går i 6.-9. klasse.

Viby og omegn havde doneret brugte juletræer, og selv det store juletræ fra Torvet havde Viby Cityforening givet.

Juletræerne blev afgrenet, og stammerne brugt som hjørnestolper i bivuakkerne.

Under et presenning, som var løftet op af fire stolper, sad et par piger fra Skovtrop i Bjæverskov med hver deres lille økse og hakkede grene af hele seks juletræer.

De mindre stykker gran skulle bruges til underlag i det, der var en slags opholdsrum for gruppen.

- Vi skal sidde og spise her, fortalte 10-årige Ida Lindegaard, som har været spejder i syv år og derfor er rutineret i at sove i bivuak.

- Det bedste er at ligge og kigge på stjernerne, sagde 10-årige Julie Skyborg, som har været spejder i seks år, mens hun svingede øksen rutineret, så flere granstykker røg af stammen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde mandag den 14. januar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk