23. januar 2021
Claus og Fluerne på scenen til Roskilde Sangskriverklubs "Søndag live", hvor fire af klubbens sangskrivere/bands spillede koncert for første gang længe. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Claus og Fluerne på scenen til Roskilde Sangskriverklubs "Søndag live", hvor fire af klubbens sangskrivere/bands spillede koncert for første gang længe. Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sangskrivere afprøver nye scener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sangskrivere afprøver nye scener
Roskilde - 24. november 2020 kl. 05:21
Af Kristian Jørgensen

Der har været ret stille på spillestedet Paramount under coronaen, men søndag var der igen musik på scenen. Det var endda første gang, Roskilde Sangskriverklub havde koncert på stedet, da fire navne var på plakaten.

arrow Læs også: Lokal hiphop-rugekasse er et særsyn

Sangskriverklubben har været brugere af Paramount i halvandet år, men hidtil er det kun blevet til interne feedbackaftener. Koncerten skulle have fundet sted i foråret, men er blevet udskudt, ligesom de fire andre brugergrupper har måttet udskyde deres koncerter.

Prøver nyt igen

Obscene, Gadeplan, Paramount DIY og Club T-Rex er endnu ikke kommet i gang med koncerter på spillestedet, hvor der for tiden kun må være 60 gæster, så indtil nu har der så vidt vides kun været en enkelt koncert på stedet inden Roskilde Sangskriverklub.

Sangskriverne har i flere år spillet på Gimle. De ved endnu ikke, om det kommer i gang igen, men det er i hvert fald ikke meningen, at de holder sig til Paramount.

Allerede på søndag den 29. november prøver de noget nyt på Røde Port Bistro, hvor de spillede på en intim-festival tidligere på efteråret og nu holder et åben scene-arrangement om eftermiddagen. Det vil sige, at alle kan indtage scenen efter en indledende koncert, men ellers fylder sangskriverne ud og til sidst er der lagt op til samspil mellem de fremmødte.

Feedback-scene

For de fleste medlemmer handler Roskilde Sangskriverklubs koncerter om mere end at promovere deres egen musik.

- Vi vil også dyrke vores egne koncerter ved siden af, men vi vil også gerne høre de andre, få feedback og blive inspireret. Og når vi ikke er så store navne - alle her er jo amatører - så giver det os jo også nogen, vi kan spille for, siger Anemone Ojala, der er formand for Roskilde Sangskriverklub og selv er en del af trioen Windflowers.

Helle Nerup var den første på scenen til søndagens koncert. Hun har kun været med i klubben i et halvt år, men har længe været med i Holbæks sangskriverklub. Det er hun stadig, men i Roskilde er der flere gode arrangementer, hvor man kan prøve sit materiale af.

- Når man skriver sine egne sange, er det temmelig skrøbeligt, så det er meget fedt at kunne spille dem her, inden man tager dem ud i verden, siger Helle Nerup, der lige har spillet sin første koncert længe, men gerne vil meget mere.

- Hvis ikke det var så lukket, ville jeg da gerne ud på bibliotekerne og i kirkerne, siger hun.

arrow Sangskrivere er stærkere sammen
10. marts 2015 kl. 16:27 Opdateret: kl. 13:48
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk