23. oktober 2021
Tidligere direktør Niels Valentin Hansen skal sammen med Roskilde Banks bestyrelse i Højesteret, hvor Finansiel Stabilitet nu sagsøger dem for 375 millioner kroner. Foto: Jens Wollesen
Tidligere direktør Niels Valentin Hansen skal sammen med Roskilde Banks bestyrelse i Højesteret, hvor Finansiel Stabilitet nu sagsøger dem for 375 millioner kroner. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan vil sagsøgere fælde Roskilde Banks ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan vil sagsøgere fælde Roskilde Banks ledelse
Roskilde - 04. december 2017 kl. 16:10
Af Kristian Jørgensen

Finansiel Stabilitet har lært af sit nederlag i Østre Landsret, hvor de ikke fik den mindste erstatning fra Roskilde Banks top.

arrow Læs også: Underdirektør er glad og tilfreds

Det statslige selskab mener, de står med gode chancer for at få medhold i Højesteret ved at følge landsrettens anvisninger for, hvad det kræver få tilkendt erstatning.

Landsretsdommen gjorde klart, at ledelsen i Roskilde Bank havde handlet kritisabelt, men at de ikke blev idømt erstatning, fordi de konkrete tab ikke var godt nok dokumenteret. Det gjaldt især i forhold til aktielån på over 200 millioner kroner til tidligere festivaldirektør Henrik Rasmussen.

- Vi vil gøre det på den måde, Østre Landsret har efterlyst. Vi har læst dommen som, at vi var meget tæt på at få ertstatning for i hvert fald ét engagement, men det fik vi ikke på grund af den måde, vi havde opgjort tabet. Det fører til, at vi vil gøre det på den måde, landsretten ønsker, ikke alene i det forhold men også i andre, siger Henrik Bjerre-Nielsen, direktør for Finansiel Stabilitet.

Han tilføjer, at ankesagen ikke kun vil følge anvisningerne fra Østre Landsret, men også argumentere imod dele af dommens begrundelser.

- Vi er uenige i, at ledelsen ikke har et skærpet ansvar i finansielle virksomheder. Det mener vi, der er. Vi mener, at man skal optræde mere ansvarligt, når man er leder i en finansiel virksomhed, end når man sidder i bestyrelsen i en mindre tømmerhandel, siger Henrik Bjerre-Nielsen.

Han begrunder nedsættelsen af kravet fra en milliard til 375 millioner kroner med, at underdirektør Allan H. Christensen og ikke mindst revisionsselskabet Ernst & Young ikke længere er sagsøgt.

arrow Finansiel Stabilitet vil have 375 millioner fra banktop
04. december 2017 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:36
arrow Topadvokat skiftes ud i banksag
04. december 2017 kl. 15:23 Opdateret: kl. 15:23
arrow Underdirektør i Roskilde Bank slipper for næste runde
04. december 2017 kl. 15:10 Opdateret: kl. 15:10
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk