13. juni 2021
Fremtiden for Roskilde Håndbold ligger stadig hos de unge talenter, men klubben skal have større glæde af dem, forklarer formand Lisbeth Klarskov.
gallery icon

Se billedserie

Fremtiden for Roskilde Håndbold ligger stadig hos de unge talenter, men klubben skal have større glæde af dem, forklarer formand Lisbeth Klarskov.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan vil Roskilde Håndbold op: Talenterne skal blive lidt længere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan vil Roskilde Håndbold op: Talenterne skal blive lidt længere
Roskilde - 07. maj 2021 kl. 11:59
Af Torben Kristensen

Roskilde Håndbold har lagt en ny plan for, hvordan klubben med de mange talenter og stolte traditioner atter kan komme længere op i landets bedste rækker.

Et hovedpunkt er at skabe endnu bedre forhold for de gode unge spillere, så de får lyst til at være længere tid på domkirkebyens bedste hold - fremfor at tage til Jylland eller andre steder.

På den måde tror formanden Lisbeth Klarskov og den øvrige ledelse i klubben, at Roskilde i løbet af nogle år kan få et hold i Ligaen, som er landets bedste række. Om det så i første række bliver herrerne eller damerne, må resultaterne på banen afgøre.

Spillere til et ligahold

Da Danmark i januar genvandt Håndbold-VM for herrer i Egypten, var der to spillere med en fortid fra Roskilde med, nemlig Mogens Olsen og Magnus Bramming. Siden er også Emil Lærke, der nu er rejst til GOG, kommet på landsholdet.

Hos damerne har bl.a. målmand Althea Reinhardt og den tidligere anfører Kristina 'Mulle' Kristiansen en fortid i Roskilde.

- Hvis vi havde kunnet holde længere på nogle af disse mange gode spillere, kunne Roskilde godt have et hold midt i Ligaen, mener Lisbeth Klarskov.

Et godt miljø

For at holde længere på de store talenter, så de ikke allerede i en meget tidlig alder skifter til andre klubber, skal de have gode forhold i Roskilde.

- Vi skal kunne matche de andre bedre, og det kræver selvfølgelig flere penge. Men det er ikke kun et økonomisk spørgsmål. Vi vil skabe gode trænings-miljøer og sammenhold med spilleglæde, så det er tiltrækkende at spille med hos os.

- Vi kan ikke skabe sådan et tiltrækkende klub uden gode trænere samt ledere, og samtidig må det ikke ske på bekostning af bredden, så der fortsat er plads til alle spillere i vores klub, understreger Lisbeht Klarskov.

- Hvor skal de næste gode trænere og ledere ellers komme fra. Vores klub er i vidt omfang bygget op på familier, der har spillet med i flere generationer. Ofte mødes to unge i klubben, og så fortsætter deres børn også samme sted.

800 medlemmer

Roskilde Håndbold har i dag 800 medlemmer og er en af byens allerstørste idrætsforeninger.

I modsætning til fodbolden har der været god samling, siden de to historiske klubber RH33 og Acta blev slået sammen en gang i 1970'erne, og det har selvfølgelig givet ekstra kræfter i Roskilde Håndbold.

Når man nu kaster sig ud i projekt oprykning, er det, fordi klubbens ledelse tror på, at der i en stor by som Roskilde findes kræfter, som vil støtte sådan en satsning.

Historisk har håndbolden i Danmark været en 'skolelærer-sport', bygget op omkring gymnasier som Schneekloth eller Efterslægten samt seminarier som Tvis, Ribe eller Teestrup ved Haslev.

I de senere år har pumpefabrikken Grundfos skabt et hold langs Gudenåen i Bjerringbro, mens en efterskole på Sydøstfyn er basis for GOG.

- De jyske firmaer og byer er mere opmærksomme på, at håndbolden kan give god omtale. Men det bør også kunne lade sig gøre i Roskilde, mener Lisbeth Klarskov.

Mangler træning

Lige nu er hun imidlertid ærgerlig over, at klubbens mange spillere mangler plads og må træne en masse forskellige steder rundt om i kommunen, fordi Roskilde-hallerne er optaget af corona-vaccination og test.

Nu håber hun, at sporten atter kan komme til efter sommerferien, når de fleste danskere er blevet vaccineret, så der ikke længere er brug for så mange test hele tiden.

For Lisbeth Klarskov, der til daglig er lærer på Østervangskolen, er Roskilde Håndbold det meste af hendes liv.

Hun startede som 4-årig og har nu spillet eller trænet tusinder af unge gennem mere end 60 år. Hendes egen datter Karina er også meget aktiv i klubben, og barnebarnet Oliver spiller på højeste niveau i Ringsted.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk