20. januar 2020
Sådan tegner det til, at hjørnet Køgevej/Sdr. Ringvej skal se ud i fremtiden. Politikerne skal tage stilling til, om lokalplanforslaget, 672, kan sendes i høring i denne uge.
gallery icon

Se billedserie

Sådan tegner det til, at hjørnet Køgevej/Sdr. Ringvej skal se ud i fremtiden. Politikerne skal tage stilling til, om lokalplanforslaget, 672, kan sendes i høring i denne uge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan skal nyt stort byggeri på Køgevej se ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan skal nyt stort byggeri på Køgevej se ud
Roskilde - 07. november 2019 kl. 06:20
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De fleste, som runder hjørnet Køgevej/Sdr. Ringvej, skriver formentlig under på, at området ikke er specielt attraktivt i dag. Nu skal politikerne tage stilling til, om et projekt fra ejendomsudvikleren Proximus skal være løsningen for området. Det kommer til at ske under et selvstændigt udviklingsselskab med navnet Sdr. Ringvej Aps.

Planen er at skabe 130 nye boliger på området. Ifølge oplægget til lokalplan vil der blive tale om både almennyttige boliger, men også private boliger i den nye bebyggelse. Desuden vil der - som i dag - blive en dagligvarebutik og et par mindre erhvervslokaler ud mod Køgevej.

I den nordlige ende af bebyggelsen er det planen at bygge en ny daginstitution, som altså får p-huset ved rådhuset som nærmeste nordlige nabo. Institutionen skal ligge helt ud mod Køgevej, og dermed bliver der på vestsiden af institutionen mulighed for at skabe, hvad lokalplanen kalder »et intimt udeareal«. Institutionen skal bygges for kommunale penge og står til en pris på 37 millioner kroner, hvoraf de ni skal bruges næste år og 25 i år 2021.

Mod syd placeres en sammenhængende bebyggelse på 13.150 kvadratmeter, som vil rumme cirka 130 boliger. Bebyggelsen tilpasses konteksten ved, at den opføres i tegl og i en hesteskosform, som danner et stort vestvendt gårdrum, der af bygningen skærmes fra vejstøj.

Bebyggelsens etageantal varierer fra tre til seks etager, med tre-fire etager mod den eksisterende bebyggelse i Ringparken og fem-seks etager mod krydset Søndre Ringvej og Køgevej, der markerer det centrale knudepunkt i sydbyen. Parkeringen til bebyggelsen etableres i p-kælder og på terræn i gårdrummet. Det er kommunens forventning, at boligerne kan stå klar til indflytning i 2023-24. Det er planen, at stier skal forbinde området - og det eksisterende Ringparken - mod nord mod rådhuset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk