3. august 2021
Hr. og fru Aaben Dans. Teaterleder Lisbeth Klixbüll og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt er ægteparret bag Roskildes egnsdanseteater. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Hr. og fru Aaben Dans. Teaterleder Lisbeth Klixbüll og kunstnerisk leder Thomas Eisenhardt er ægteparret bag Roskildes egnsdanseteater. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan fik Roskilde landets første egnsdanseteater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan fik Roskilde landets første egnsdanseteater
Roskilde - 28. april 2018 kl. 12:34
Af Lars Ahn Pedersen

»Roskilde skal have et egnsdanseteater!« Sådan tænkte et ægtepar i København for 14 år siden. De drev Aaben Dans, et projektteater, der optrådte på forskellige scener, men de savnede et fast sted at være og begyndte at kigge uden for hovedstadsområdet.

arrow Læs også: Koreograf fylder 60: Sådan vil han undgå at gå bag af dansen

- Vi kiggede på landkortet, og vores øjne faldt på Roskilde. Det skulle være på Sjælland, for det er her, vi har vores familie, venner og professionelle netværk. Roskilde havde masser af musik og kunst, men intet egnsteater, så vi sendte en uopfordret ansøgning til kommunen, siger teaterleder Lisbeth Klixbüll.

- Vi tænkte, at det nok ikke var tilfældigt, at Roskilde var stedet, hvor usædvanlige tanker så som festivalen og Museet for Samtidskunst fik lov at ske. Det kunne være, at de havde mulden, vi kunne få lov at vokse i, siger hendes mand, Thomas Eisenhardt, kunstnerisk leder hos Aaben Dans.

Roskilde Kommune var umiddelbart lidt skeptisk, men ikke afvisende over for tanken om et egnsteater kun baseret på dans, hvilket ikke var set før i Danmark. Lisbeth Klixbüll og Thomas Eisenhardt satte sig dog ikke bare til at vente. I stedet gik de i gang med at skabe kontakter i Roskilde og tog fat i alt lige fra biblioteket og musikskolen til festivalen.

De begyndte at lave forestillinger i Roskilde og deltog i forskellige arrangementer, og fire år efter den første kontakt til kommunen kom belønningen: Aaben Dans blev udnævnt til Roskildes og landets første egnsdanseteater.

- Det var en fordel, at vi havde et netværk i byen. Det gav os også tid til at finde ud af, om vi passede til hinanden, siger Lisbeth Klixbüll.

Se Aaben Dans' jubilæumsvideo

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde lørdag 28. april. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Billedserie: Tag din baby med i teatret
03. september 2020 kl. 15:51 Opdateret: kl. 14:29
arrow Dansefestival for børn og unge aflyst
25. marts 2020 kl. 14:51 Opdateret: kl. 14:51
arrow Aaben Dans danser videre til 2024
16. januar 2020 kl. 12:57 Opdateret: kl. 12:02
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk