2. juli 2020
Karina Jensen har mostet æbler i flere år, hvor hun er kørt andre steder hen. I år har hun investeret i maskinerne og åbner Lundsagergaards Mosteri på Enggårdsvej i Gadstrup. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Karina Jensen har mostet æbler i flere år, hvor hun er kørt andre steder hen. I år har hun investeret i maskinerne og åbner Lundsagergaards Mosteri på Enggårdsvej i Gadstrup. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er det sæson for at lave æblemost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er det sæson for at lave æblemost
Roskilde - 12. september 2018 kl. 19:12
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Æblerne hænger modne og klar på æbletræerne nu. Den varme sommer har betydet, at ejerne af æbletræerne kan se frem til en rigtig god høst.

Måske er der grænser for, hvor mange æbler man kan nå at guffe i sig, og så kan løsningen hedde æblemost.

Det kender Karina Jensen alt til. Hun har i flere år kørt ud og fået sine æbler mostet, men nu har hun valgt at investere i remedier og maskiner, så hun kan gøre det selv.

- Nu skulle det være. Jeg kører det sammen med min yngste søn, siger Karina Jensen, som holder åbent hver søndag på Lundsgagergaards Mosteri mellem Gadstrup og Viby, så andre mod betaling kan få mostet deres æbler.

- Det var tredje gang i søndags. Den første gang kom der ikke så mange, men så lavede jeg et facebook-opslag, og så har der været sort af mennesker, fortæller Karina Jensen.

Karina Jensen regner ikke med, at det bliver en guldrandet forretning, men hun vil gerne dele sin hobby med andre.

- Folk kommer her og er med i hele processen. Sidst var der nogen, som aldrig havde prøvet det før, fortæller Karina Jensen, mens hun viser, hvordan en spand æbler bliver kværnet i den første maskine.

Massen, der kommer ud, bliver flyttet til selve pressen, som kører på vandpres.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde onsdag den 12. september. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk