23. januar 2021
Juletræet på Stændertorvet er blevet tændt. Det skete med deltagelse af julemanden, Roskilde Stigeholdere, Roskilde Garden og borgmester Tomas Breddam, men uden noget stort publikum. Foto: Jens Wollesen
Juletræet på Stændertorvet er blevet tændt. Det skete med deltagelse af julemanden, Roskilde Stigeholdere, Roskilde Garden og borgmester Tomas Breddam, men uden noget stort publikum. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så bliver det alligevel en god jul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så bliver det alligevel en god jul
Roskilde - 24. november 2020 kl. 18:24
Af Steen Østbjerg

I et år, der er betydeligt anderledes end nogen af de foregående, er der meget, der ikke er, som det plejer, men man klarer sig på bedste beskub og glæder sig til det, der nu en gang er at se frem til.

arrow Læs også: Se billederne: Alle tiders julestemning på torvet

Sådan er det også med Roskildes store juletræ på Stændertorvet. Det blev tændt tirsdag tæt ved butikkernes lukketid, men det foregik uden al den trængsel og alarm, der normalt hører sig til. Med god grund, selvfølgelig, for med et stramt forsamlingsforbud er det sidste, som nogen ønsker sig til jul, en stor folkemængde, der står tæt sammen, heller ikke selv om det er udendørs.

Derfor foregik juletræstændingen i år nærmest i hemmelighed - eller rettere: Kommunen sendte den på sin facebookside, og det var kun tilfældigt forbipasserende, der standsede op, som fik oplevelsen på stedet. Dem nåede der dog også at komme et par hundrede af, inden det hele var overstået, men der blev holdt god afstand, så man ikke kunne tale om én forsamling, og så havde lokalbetjent Tom Keldskov ingen anledning til at ødelægge den gode julestemning ved at hive bødeblokken frem.

Og stemning - det blev der faktisk. Først kom Roskilde Stigeholdere rullende ind på torvet i den gamle stigevogn, og de havde selveste julemanden med i bilen. Så dukkede fem gardere fra Roskilde Garden op, og til sidst kom en veloplagt borgmester Tomas Breddam med borgmesterkæden på skuldrene, og så lignede det hele pludselig sig selv. Mens julemanden fik sig en snak med nogle af de børn, der var på pladsen, blev stigen langsomt skudt ud og løftet helt op til julestjernen, og så kunne den skæggede mand i det røde kostume trin for trin bevæge sig op mod træets top.

Træet var ikke sådan at tænde. Heller ikke i år. Med borgmesteren som dirigent blev der talt ned fra 10, men ak. Det lød slet ikke af nok. Anden gang blev det bedre, men julemanden vinkede afværgende oppe fra stiegen. Det duede stadig ikke. Men tredje gang blev der lagt mere kraft og sjæl i nedtællingen, og pludselig spruttede den store stjernekaster, og da lysene blev tændt, og garderne spillede »Juletræet med sin pynt«, var der spontane klapsalver fra det sparsomme publikum, som kunne glæde sig over, at juletræet er akkurat lige så flot, som man kan ønske sig. Så er der da noget, der er, som det plejer at være. Det tænder håbet om, at det måske alligevel bliver en god jul i år.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk