30. juli 2021
Folketingsmedlem Mette Gjerskov holdt båltalen på Dyssegården.
gallery icon

Se billedserie

Folketingsmedlem Mette Gjerskov holdt båltalen på Dyssegården.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så blev det alligevel sankthans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så blev det alligevel sankthans
Roskilde - 24. juni 2021 kl. 17:35

I over 20 år har der været holdt socialdemokratisk sankthans-arrangement på Dyssegården ved Gundsømagle hos søskendeparret Mette og Morten Gjerskov. Sidste år blev det dog ikke til noget, og i år var der længe tvivl, om det ville blive muligt at tænde bål på grund af afbrændingsforbuddet. Heldigvis nåede der at falde så megen regn i dagene op til sankthansaften, at bålene kunne lade sig gøre.

arrow Læs også: Sankthansaften blev en fejring af fællesskabet

Over 150 gæster var tilmeldt arrangementet på Dyssegården, hvor der blev langet pølser i massevis fra grillen, mens deltagerne samlede sig om bordene med de røde duge til hyggeligt samvær. Vejret holdt, og lige inden bålet skulle tændes, brød solen frem og gav deltagerne en fantastisk aftenhimmel som baggrund for bål, midsommervise og båltale. Ved aftenens afslutning fulgte den smukkeste måne gæsterne på vejen hjem.

I sin velkomst lagde Morten Gjerskov vægt på de fællesskaber, vi har savnet under corona. Under gårdens store lindetræ satte han ord på gensynsglæden med kendte ansigter ved det traditionsrige arrangement, og en særlig velkomst til de nye, der havde sluttet sig til.

Mette Gjerskov understregede i sin båltale, at vi har et solidt og velordnet land, men spørgsmålet var, om vores trygge, solidariske samfundsmodel stærk nok til at klare en udfordring som corona?

- Ingen vidste, hvordan det mon ville ende. Det gør vi vel egentlig stadig ikke. Men vi har kvalificeret og tydelig ledelse, så vi trækker nu vejret lidt roligere, sænker skuldrene, smider mundbindene og håber på, at det værste er overstået. Vores samfund holdt sammen, og vi kan vende bedre og samlet tilbage efter corona; i tillid til fremtiden og tryghed i hverdagen, sagde hun.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk