20. september 2019
Tina Boel stiller forslag i byrådet om, at beslutningen om at skære ned på Vor Frue Skole, udskydes. Foto: Kim Rasmussen
Tina Boel stiller forslag i byrådet om, at beslutningen om at skære ned på Vor Frue Skole, udskydes. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: SF: Udsæt beslutning om Vor Frue Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF: Udsæt beslutning om Vor Frue Skole
Opdateret 25. januar 2019 kl. 15:46
Roskilde - 25. januar 2019 kl. 15:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Beslutningen om, hvad der skal ske med Vor Frue Skole i fremtiden, bør udsættes.

Det mener Socialistisk Folkeparti, som ser regeringens forslag til ny fingerplan, der blev fremlagt i går, som en mulighed for at styrke Vor Frue i almindelighed og Vor Frue Skole i særdeleshed.

arrow Læs også: 39 elever tilbage: Skole får det svært

Efter SF's opfattelse bør forslaget, der bl.a. vil gøre lufthavnens støjzone mindre, få byrådet til at genoverveje beslutningen om at gøre Vor Frue Skole til en skole med blot to klasser - en for børn i 0.-1. klasse og en for børn i 2.-3. klasse.

- Når støjkonsekvenszonen ændres, åbnes der for, at området omkring Vor Frue kan byudvikles, så grundlaget for Vor Frue Skole kan sikres. Derfor giver det ikke mening at træffe beslutning om Vor Frue Skoles fremtid, før vi ved, om muligheden for byudvikling er til stede, siger Tina Boel (SF), som vil stille forslag i byrådet om at udsætte beslutningen om Vor Frue Skole.

I dag går de ældste elever på Vor Frue Skole i 6. klasse, og de ændringer, som blev vedtaget af byrådet, er blevet mødt med modstand i Vor Frue, der ser udviklingen som et skridt på vejen mod en lukning af skolen. SF mener, at der nu er opstået en gylden mulighed for at komme den lokale kritik i møde.

- Ved at byudvikle Vor Frue kan vi sikre et bæredygtigt pædagogisk og økonomisk grundlag for Vor Frue Skole, så skolen kan fortsætte med at gå til 6. klasse. En lokal skole er medvirkende til at sikre lokalsamfundets sammenhængskraft og er derfor afgørende for at fastholde vores små lokalsamfund i en positiv udvikling, siger Tina Boel.

arrow Nu siver eleverne fra decimeret skole
26. februar 2019 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:11
arrow Vor Frues børnepasning var for stor en mundfuld
06. februar 2019 kl. 15:34 Opdateret: kl. 12:30
arrow Alternativ for Vor Frue Skole bragt i spil
16. januar 2019 kl. 14:22 Opdateret: kl. 12:24
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk